Bingöl Kiğı kırsalında PKK'ya darbe

BİNGÖL Kiğı'da düzenlenen operasyonlarda PKK'ya ait 23 sığınak ve 6 mevzii tespit bulundu. Tespit edilen sığınak ve mevzilerde çok sayıda yaşam malzemesi ile silah ve mühimmat ele geçirildi.
BİNGÖL Kiğı'da düzenlenen operasyonlarda PKK'ya ait 23 sığınak ve 6 mevzii tespit bulundu. Tespit edilen sığınak ve mevzilerde çok sayıda yaşam malzemesi ile silah ve mühimmat ele geçirildi. Askeri kaynaklar, tespit edilen sığınak ve mevziilerin sınırlardan sızarak gelmeye çalışan birçok PKK'lı için hazırlandığının değerlendirildiğini belirtti.
 
'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Lokman Dargın-4 Operasyonu' kapsamında, Bingöl Kiğı 2'nci Jandarma Komando Alay Komutanlığı tarafından arama tarama faaliyeti edildi. Arama tarama faaliyeti sonucunda 23 sığınak ve 6 mevzii tespit edildi. Sığınak ve mevziilerde yapılan aramalarda ; 28 Kaleşnikof Piyade Tüfeği şarjörü,19 büyük tüp, 20 küçük tüp, 2 el yapımı patlayıcı düzeneği, 1 adet 8'li pil bloğu, 1 elektrikli fünye, 1 fotoğraf makinası, 1 sırt çantası, 1 uyku tulumu ve değişik miktarda muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirildi. Askeri kaynaklar, tespit edilen sığınak ve mevziilerin sınırlardan sızarak gelmeye çalışan birçok PKK'lı için hazırlandığının değerlendirildiğini belirtti.
Haber Tarihi: 27 Kasım 2016 Pazar 11:49Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/bingol-kigi-kirsalinda-pkkya-darbe-351105-haber/