Yenilmiyor mu yoksa yenemiyor mu?

Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kalarak liderlik şansını önümüzdeki haftalara bırakan Beşiktaş resmi maçlardaki yenilmezlik serisini 18 maça çıkardı.

Bu sezon 12 Süper Lig, 5 Şampiyonlar Ligi ve 1 Süper Kupa olmak üzere 18 resmi maç oynayan Siyah Beyazlılar bu karşılaşmalarda 9 galibiyet ve 9 beraberlik aldı.(Süper Kupa'da Galatasaray maçının normal süresi 0-0, uzatma süreleri 1-1 sonuçlandı. Kupayı penaltılarla Galatasaray aldı)

18 maçlık periyotta Napoli deplasmanında alınan 3-2'lik galibiyet, kendi sahasında Galatasaray'a 2-0'dan 2-2, Benfica'ya da 3-0'dan müthiş bir geri dönüşle 3-3'ü yakalaması Kara Kartalların yenilmesi zor bir takım yaratmasının göstergesi oldu.

BERABERLİKLER YETMİYOR

Ancak Beşiktaş'ın yenilmez olması sürekli olarak gündeme getirilse ve övgüye değer bulunsa da aldığı beraberliklerin sayısı dikkat çeken bir ayrıntı olarak göze çarpıyor. Çünkü Siyah Beyazlılar, Süper Ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde yoluna yenilgisiz devam etmesine rağmen berabere kaldığı maçların fazla olması sebebiyle her iki kulvarda da istediğini tam olarak almış değil.

Ligte 12 maçta 8 galibiyet ve 4 beraberlik alan Beşiktaş 28 puanla Medipol Başakşehir'in 2 puan gerisinde 2.sırada bulunuyor. Şampiyonlar Liginde de 1 galibiyet 4 beraberlik ile 7 puan toplayan Kara Kartallar 3. sırada ve gruptan çıkmayı henüz garantilemiş değil. Üstelik Siyah Beyazlıların gruptan çıkması için bu kez beraberlik yeterli olmayabilir.Son maçta Dynamo Kiev'i mutlaka yenmesi gereken Şenol Güneş'in öğrencileri Dynamo Kiev ile berabere kalmaları halinde de bu kez Napoli'nin yenilmesini beklemek durumunda.

BEŞİKTAŞ YENİLMİYOR MU YOKSA YENEMİYOR MU ?

Spor kamuoyu ve Beşiktaş camiası, üç günde bir maç oynayan ve sakatlıklardan dolayı kadrosu daralan takımın oynadığı futbolu ve yenilmemesini şimdilik olumlu buluyor ve övgüye değer görüyor. Teknik direktör Şenol Güneş'in bir kez daha gündeme getirdiği fikstür sıkışıklığı ve maç aralarındaki dinlenme süresinin azlığı takım için olumsuz etkenlerden birisi durumunda.Bunun yanı sıra Oğuzhan, Caner, Talisca, Rhodolfo, Tosic gibi isimlerin yaşadığı sakatlıkların da bir çok maçta hamle gücününü azalttığı aşikar.Ve geçen sezon forvet hattının gösterdiği başarının uzağında kalan golcü performansı da Beşiktaş'ın aldığı beraberliklere sebep olarak gösterilebilir.

Ancak yenilmezlik serisinin önümüzdeki haftalarda da beraberliklerin galibiyetlerle eşit olduğu bir şekilde devam etmesi halinde,yeni bir tartışmanın fitilinin ateşlenmesi ve ''Beşiktaş yenilmiyor mu yoksa yenemiyor mu ? '' sorusunun gündeme gelmesi kaçınılmaz olacak.
 

Haber Tarihi: 27 Kasım 2016 Pazar 15:20Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/yenilmiyor-mu-yoksa-yenemiyor-mu-351131-haber/