Cumhurbaşkanı 'Vira Bismillah' dedi

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Sarıyer'de Balıkçılarla birlikte "Vira Bismillah" dedi.
Tarabya Köşkü'nden çıkıp Kalender Orduevi önünden balıkçı teknesine binen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sarıyer açıklarında avlanan balıkçılara eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bulunduğu teknenin kaptan köşküne geçerek telsizden avlanan teknelere, "Cumhurbaşkanı kardeşiniz sizlere sesleniyor. Rastgele olsun, kazancınız bol olsun, geleceğiniz aydınlık olsun" şeklinde anons yaptı. 
 
Kendisine el sallayan balıkçılara karşılık veren Erdoğan, balık avının tüm aşamalarını güverteden takip etti. Erdoğan, Tarabya Sahili'ne dönüşte, balıkçılarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Yakaşık 1 saat balıkçılara eşlik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saat 14.00 sıralarında Tarabya Köşkü'ne döndü.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, balık avı dönüşü konuştu
 
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, balık avı dönüşünde Tarabya sahilde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Tarabya Körfezi'nde gırgır tekneleriyle ağ atan balıkçılarla bir araya geldiklerini söyleyen, Erdoğan, "Biz de buradaki komşularımız, özellikle Garipçe balıkçılarıyla, bir yerde de bir akrabalık oluştu, onlarla beraber olalım, dedik. Aslında bir haftadır karşı koydaydılar. Bugün de Tarabya'ya geldiler. Onlarla birlikte o heyecanı paylaşalım istedik. O heyecanı paylaştık ve kendilerine bu noktada başarılar diledik" dedi.
 
"HÜKÜMETİMİZLE PAYLAŞACAĞIM"
 
Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Gayet güzel, verimli, faydalı bir çalışma ama ben tabii vatandaşlarıma da özellikle balık yeme noktasındaki bu kültürü tavsiye ederim. Balığı az yiyoruz. Kendilerinin de ifadesi o. 'Balık az yeniyor, tüketiliyor' diyorlar. 'Aslında bizde balık fiyatları düşük' diyorlar ama halde bu fiyatların arttığını da söylüyorlar. Bunu da özellikle böylece onların dilinden öğrenmiş olduk. Bazı sorunlarını da kendilerinden dinledik. Onu da hükümetimizle paylaşacağım."
 
Avın iyi geçtiğini belirten Erdoğan, "Ama onların kendilerine göre, 'Bazı arkadaşlarınki çok verimliydi. Biraz az oldu ama çok daha bol olduğu günlerimiz oluyor.' dediler" diye konuştu.
Haber Tarihi: 27 Kasım 2016 Pazar 17:28Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/cumhurbaskani-vira-bismillah-dedi-351141-haber/