Hobi olarak başladı, aranılan pasta tasarımcısı oldu

Beylikdüzü’nde endüstri mühendisi, 33 yaşındaki Esra Yıldız, hobi olarak başladığı pasta yapımında oluşturduğu karakterlerle çevresinde aranılan pasta tasarımcısı oldu.
İstanbul Teknik Üniversitesi’ni bitiren 1 çocuk annesi Esra Yıldız babasının fırıncılık ve pastanecilik yaptığını söyledi. Çok küçükken bu işin hamurundan geldiğini anlatan Yıldız babasının emekli olması ardından çocukluğundaki hamur ile oynama hayalinin geride kaldığını anlattı. Esra Yıldız, Beylikdüzü Belediyesi TV’nin sorularını yanıtlarken kızına yaptığı doğum günü pastasının ilgi çektiğini, çevresindekilerin “Bize de yapar mısın?” dediklerini, onları kıramayınca hobi olarak başladığı bu işi çok sevdiğini söyledi. Yıldız, pasta yapma becerisini ve özellikle figür oluşturmak için kurslara gittiğini vurgulayarak, şöyle dedi:
 
"İstenen tarza göre öykülü veya normal pastalar yapıyorum. Uzun zaman alacak büyük pastalar için eskizler çiziyorum. Eskizler beğenilirse hazırlıyorum. Karakter tasarlıyorum. Tasarımlardaki karakterleri kendim hayal ediyorum. Yazdığım hikayeden yola çıkarak renk uyumları karakter kaş, göz hepsinin tasarımlarını çizim yapıyorum. Mayıs ayında İstanbul’daki bir üniversitenin düzenlediği yarışmaya katılıp altın madalya kazandım. O yarışmaya katıldığım pastadaki karakterlerin öyküsünü gördüğüm bir rüyadan esinlenerek yazmıştım. Orada, eşi ve çocukları ölen kendi dünyasında hapis kalan kadını düşünüp hayal ettim. Sahne tasarladım, çizdim onu şeker hamurundan heykel haline getirdim. Hobi olarak yaptığım işin içinde hem sanat, hem pasta var.”
 
Esra Yıldız firmalara dışarıdan danışmanlık yaptığını, kalıp tasarımları hazırladığını, evinde hobi olarak yapmaya başladığı pasta ve karakterin kendisine küçük de olsa para kazandırdığını söyledi. Hazırladığı pastalar için kullandığı karakterlerin özelliğine göre 10 gün bile sürebildiğini ifade ederken, "Günlerce uğraşıp yaptığım pastalar yenildiği zaman mutlu oluyorum. Bir çok arkadaşım ‘Nasıl kıyılır, nasıl yenilir’ diyor. Arkadaşlarıma ‘Pasta yapmaktan çok mutluyum siz yiyin ben tekrar yaparım’ diyorum. Sanırım bir heykelin yenilebilir olması beni etkiliyor. Yenilip gitmesi beni üzmüyor mutlu ediyor. Büyük güzel heykelsi şeyler yapmak istiyorum. Kızım için yaptığım, bir iki pastaya kıyamamış, onların maketini yapmıştım" dedi.
Haber Tarihi: 28 Kasım 2016 Pazartesi 09:16Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/hobi-olarak-basladi-aranilan-pasta-tasarimcisi-oldu-351178-haber/