Rusya'nın "Lady Diana"sı trafik kazası kurbanı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e muhalif işadamı Platon Lebedev'in 19 yaşındaki torunu İsviçre'de trafik kazasında yaşamını yitirdi. Rusya'nın zengin "altın gençliği"nden biri olarak görülen Diana Lebedev, Rusya'nın "Lady Diana"sı olarak biliniyordu.
Rusy Devlet Başkanı Vladimir Putin’e muhalif işadamlarından biri olan ve yolsuzluktan 11 yıl hapis yatan Platon Lebedev’in torunu Diana Lebedev arkadaşı Azer Yagubov'la birlikte İsviçre’de trafik kazasında hayatını kaybetti.
 
Azeri bir işadamının oğlu olan 23 yaşındaki Azer Yagubov’un kullandığı otomobil Luganersee'de bariyerlere çarparak göle uçtu.
 
Gençlerin cansız bedenleri araçla beraber gölden çıkarıldı. Sosyal medya fenomeni olan Diana Lebedev paylaştığı fotoğraflarla Rusya’nın zengin "altın gençliği"nden biri olarak görülüyordu.
 
"Rus Lady Diana" olarak ün yapan Diana Lebedev Moskova-Zürih ve Monaco arasında lüks bir yaşam sürüyordu.
 
Dedesi Platon Lebedev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in siyasi muhaliflerinden biri olmasına rağmen Diana Lebedev Moskova'da da lüks bir hayat sürüyordu. Platon Lebedev, Rus oligark Mihail Chodorkovski'nin Yukos şirketindeki ikinci ortağıydı.
 
Dede Platon Lebedev 2003 yılında vergi kaçırma, para aklama ve zimmetine geçirme suçlarından hapse atılmış ve 2014 yılında serbest bırakılmıştı.
Haber Tarihi: 28 Kasım 2016 Pazartesi 11:37Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/rusyanin-lady-dianasi-trafik-kazasi-kurbani-351193-haber/