Meteoroloji'den 4 il için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den Antalya, Isparta, Burdur ve Muğla için 3 gün boyunca kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.
Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Antalya'da bugün akşam saatlerinden başlayacak yağışın yarın sabah saatlerinden itibaren şiddetini artıracağı kaydedildi. Yarın öğle saatlerinden itibaren Kaş, Demre, Finike, Kumluca, Kemer, Antalya merkez ve Serik ilçelerinde etkili olacak yağışın, 30 Kasım Çarşamba günü sabah saatlerinde Manavgat, Alanya, İbradı, Akseki, Gündoğmuş, Gazipaşa ilçelerinde aşırı olması bekleniyor. Yağışla birlikte rüzgarın güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği bildirildi. Yağışın sağanak ve gök gürültülü sağanak, çarşamba günü İbradı, Akseki, Gündoğmuş ilçelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacağı kaydedildi. 
 
ISPARTA VE BURDUR İÇİN UYARI
 
Açıklamada, Isparta ve Burdur genelinde ise bu akşam saatlerinden sonra başlayacak yağışın, yarın sabah saatlerinden itibaren Burdur'un Bucak, Ağlasun ve Çeltikçi ilçeleri, Isparta merkez ile Aksu, Sütçüler, Eğirdir ilçelerinde çok kuvvetli olacağı vurgulandı. Yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak, çarşamba günü karla karışık yağmur, yükseklerinde ise kar şeklinde olacağı kaydedildi. 
 
SEL UYARISI
 
Muğla'da ise bugün öğleden sonra başlayacak yağışların akşam saatlerinden itibaren şiddetli, Bodrum, Milas, Datça, Marmaris, Köyceğiz, Dalaman, Fethiye ilçelerinde aşırı olması bekleniyor. Yağışla birlikte rüzgarın güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde görüleceğinin belirtildiği açıklamada, vatandaşların ani sel, taşkın, su baskını, yıldırım, dolu, hortum ve çatı uçması ile ulaşımda yaşanacak aksamalara karşı dikkatli olması istendi.
Haber Tarihi: 28 Kasım 2016 Pazartesi 13:24Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/meteorolojiden-4-il-icin-kuvvetli-yagis-uyarisi-351212-haber/