Çanakkale'de şiddetli sağanak yaşamı olumsuz etkiledi

ÇANAKKALE'de dün akşam başlayan etkili sağanak yağmur, kentte yaşamı olumsuz yönde etkiledi.
ÇANAKKALE'de dün akşam başlayan etkili sağanak yağmur, kentte yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Boğazın Avrupa yakasındaki Eceabat'ta Çınarlı Deresi taştı, karayolunun bir bölümü ise sular altında kaldı. Çay ve dere ağızlarından denize boşalan yağmur suyu Çanakkale Boğazı'nı çamur rengine boyadı.
 
Çanakkale'de dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli sağanak, yayalara ve sürücülere zor anlar yaşattı. Çanakkale Boğazı'nın Avrupa yakasındaki Eceabat İlçesi içinden geçen Çınarlı Deresi taşınca, ilçede yaşamı felç etti. Kilitbahir Köyü'nden Eceabat İlçesine girişteki Çınarlı Deresi, aşırı yağış nedeniyle taştı. Taşan yağmur suları karayolunu doldurdu. Belediye ekiplerinin müdahalesine rağmen İlçedeki bazı caddelerde yol trafiğe kapandı. Opet Tarihe Saygı Ortaokulu'na giden bağlantı yollarını da etkileyen yağış nedeniyle araçlar zor anlar yaşadı. Eceabat İlçesinden Gelibolu İlçesi'ne giden yol üzerindeki Kilye Koyu ile Kabatepe arasında kalan tarım arazilerinin büyük bölümü de yağmur suları altında kaldı. 
 
Eceabat Belediyesi ekipleri rögar kapaklarını açıp özellikle ana caddedeki su birikintilerini gidermeye çalıştı. Çınarlı Deresi'nden gelen ağaç dallarını toplayan ekipler, suyun denize akışını sağlamaya çalıştı. Ancak, dereden yoğun miktarda gelen yağmur sularının yolları kaplamasını önleyemedi. Bu nedenle bazı ev ve işyerlerini de su bastı. Çalışmaları yöneten Eceabat Belediye Başkanı AK Partili Adem Ejder, yağmurun aniden yağdığını belirterek, "Metrekareye 150 kilodan fazla bir yağış var. Çınarlı Deresi de aşırı yağış nedeniyle taştı. Problem olan yer sadece burası. Çok şükür can ve mal kaybımız yok" dedi. Başkan Adem Ejder, çiftçilerin 7 aydır yağış beklediğini de hatırlatarak, "Cenabı Allah verdi ama biraz fazla oldu" diye konuştu.
 
Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, dün (pazar) saat 09.00'dan itibaren metrekareye yaklaşık 150 kilogram yağış düştüğünü belirtti. Kuvvetli yağış nedeniyle dağlardan çamurla birlikte derelere akan sular denize boşalınca Çanakkale Boğazı'nın rengi de kahverengiye dönüştü. Ayrıca derelerden akan pislikler de denizde öbekler halinde görüldü.
Haber Tarihi: 28 Kasım 2016 Pazartesi 19:20Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/canakkalede-siddetli-saganak-yasami-olumsuz-etkiledi-351250-haber/