DEAŞ davasında 4 sanığa tahliye

ANTALYA'da terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı oldukları iddiasıyla 7 sanığın yargılandığı davada, tutuklu 4 sanık tahliye edildi.
ANTALYA'da terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı oldukları iddiasıyla 7 sanığın yargılandığı davada, tutuklu 4 sanık tahliye edildi.
 
Antalya'da polisin geçen 26 Nisan günü çeşitli adreslere eş zamanlı düzenlediği operasyonda terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı oldukları iddia edilen Çeçen, Rus ve Suriye uyruklu 7 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte çok sayıda dijital materyale de el konuldu. Şüphelilerden Rasul Tamaev, Halil El Halil, Shamil Kalaev ve Abdulsalam Muslim tutuklandı. Emir Ferhan, Abit El Halil ile Mogamed Emin Osmaev ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 
 
IŞİD İSLAM'A İHANET ETMEKTEDİR
 
7 sanık hakkında Antalya 2'nci Ağır ceza Mahkemesi'nde açılan davanın görülmesine devam edildi. Davanın dördüncü duruşmasında tutuksuz sanıklardan Çeçen uyruklu Mogamed Emin Osmaev ile tutuklu Çeçen asıllı Rus vatandaşlarından Rasul Tamaev ve Shamil Kalaev, Suriye uyruklu Abdulsalam Muslim ile Halil El Halil hazır bulundu. Sanıklardan Abdulsalam Müslim, "Ben DEAŞ terör örgütü taraftarı olmadım. Teröre, insanların öldürülmesine karşıyım. DEAŞ, İslama ihanet etmektedir. İnsanlığa karşı suç işlemektedir. Türkiye bana vatandaşlık vermiştir. Ben Türkiye'yi öz vatanım gibi seviyorum. İkinci vatanım olarak görüyorum" dedi. 
 
'ÇEÇENLER TÜRKİYE'DE HİÇ TERÖR EYLEMİNE KARIŞMADI'
 
Tutuksuz yargılanan Mogamed Emin Osmaev de "Biz Çeçeniz. Biz Türkiye'yi kardeş halk olarak görmekteyiz. Bu nedenle Türkiye'ye yermeştik. Bugüne kadar Çeçenlerin Türkiye'de terör olaylarına karıştığını da hiç duymadım. Terörle ilişkimiz olsaydı Suriye'ye geçme denemelerimiz olurdu. Biz ailelerimizle gelip buraya yerleştik. Terör maksatlı gelseydik ailelerimizi getirmezdik" dedi. Diğer 2 sanık da suçsuz olduklarını söyledi. 
 
Mahkeme, tutuklu dört sanığın tahliyesine karar verip tutuksuz yargılanan Mogamed Emin Osmaev hakkındaki adli tedbirin de kaldırılmasına hükmetti.
Haber Tarihi: 28 Kasım 2016 Pazartesi 19:21Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/deas-davasinda-4-saniga-tahliye-351251-haber/