Hepsiburada'dan 'efsane' rekor

Türkiye’nin lider e-ticaret platformu hepsiburada, ‘Efsane Cuma’ adıyla sahiplendiği, dünyanın pek çok ülkesinde markaların müşterilerine yılın en büyük indirimlerini sunduğu dev kampanya gününü rekorlarla tamamladı.
25 Kasım Cuma günü, 24 saat süren dev online alışveriş şenliğinde müşteriler en çok siparişi sağlık-güzellik ürünlerinde, en fazla harcamayı da cep telefonu ve aksesuarlarında yaptı. Hepsiburada müşterileri bir gün içinde 36 bin 700 paket bebek bezi, yani ülkemizde bir günde doğan tüm bebeklere 10 gün boyunca yetecek miktarda bez satın aldı.
 
Hepsiburada’nın, dünyanın alışveriş günü Efsane Cuma’ya özel sunduğu kampanyalar; Türkiye’de online alışveriş yapan müşteriler tarafından olağanüstü bir ilgiyle karşılandı. Müşterilerin en iyi teklifleri kaçırmamak için adeta yarıştığı 'Efsane Cuma' boyunca hepsiburada’dan yapılan yaklaşık yarım milyon adet ürün satışıyla tarihi bir rekor kırıldı.
 
EN ÇOK ZİYARET EDİLEN E-TİCARET SİTESİ  
 
Hepsiburada, kurulduğundan beri en fazla ziyaretçiye, ziyaret ve işlem sayısına 'Efsane Cuma’da ulaştı. Ortalama bir günde 3.2 milyon ürün görüntülenen platformda bu sayı Cuma günü 3.6 kat artarak 11.6 milyon olarak gerçekleşti.  
 
Hepsiburada’nın 2016’daki ortalama günlük ziyaret trafiği ile karşılaştırıldığında cuma günkü ziyaret sayısı desktop ve laptoplarda yüzde 154 artarken, mobilden erişimde bu artış daha da fazla, yüzde 218 oldu. 
 
DAKİKADA 350 ÜRÜN SATIN ALINDI
 
Dev indirim şenliği boyunca 24 saatte yaklaşık yarım milyon adet ürün satılırken hepsiburada’nın kayıtlı müşterilerinin 13 bini ilk online alışverişlerini 'Efsane Cuma' gününde yaptı. 24 Kasım perşembeyi cumaya bağlayan geceyarısı başlayan 'Efsane Cuma’da hepsiburada müşterilerinin beşte biri siparişlerini kampanyanın bitimine son iki saat kala verdi.
  
HARCAMADA TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİ 
 
'Efsane Cuma’nın kategori bazında satış şampiyonu 23 bin siparişle sağlık güzellik kategorisi ürünleri olurken ikinci en çok satılan ürün grubu 15 bin siparişle temel tüketim malzemeleri oldu. Ancak harcama miktarlarına bakıldığında tüketiciler en çok ilgiyi cep telefonu, telefon aksesuarları, bilgisayar ve ev elektroniği ürünlerine gösterdi. Efsane Cuma boyunca kuru da sabitleyen hepsiburada, kur artışından kaynaklanan fiyat artışlarını müşterilerine yansıtmamış oldu. 
 
KAYSERİ BİRİNCİ SIRADA
 
'Efsane Cuma' günü boyunca hepsiburada’ya en fazla sayıda müşteri en fazla sayıda siparişi doğal olarak İstanbul’dan vermiş olsa da, sipariş gelirleri müşteri sayısına oranlandığında ortalama ciroda ilk üçe giren iller sırasıyla Kayseri, Yozgat ve Diyarbakır oldu. İstanbul bu sıralamada sekizinci sırada yer aldı.
Haber Tarihi: 28 Kasım 2016 Pazartesi 20:28Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/hepsiburadadan-efsane-rekor-351264-haber/