Trump'tan Küba'ya rest

Trump, ABD Başkanı Obama'nın Küba ile vardığı anlaşmayı bozma tehdidinde bulundu.
ABD'de 8 Kasım'da başkanlık seçimini Demokrat Partili rakibi Clinton'ı geride bırakarak kazanan Cumhuriyetçi Donald Trump henüz göreve başlamadan dış politika ile ilgili önemli bir çıkış yaptı. 
 
Ocak ayında başkanlık koltuğunu Obama'dan devralacak olan Trump Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Küba; halkı, ABD'de yaşayan Küba asıllı vatandaşlar ve ABD için daha iyi bir anlaşmaya yanaşmazsa, mevcut anlaşmayı iptal edeceğim" dedi.
 
Obama yönetimi, 2014'ün sonunda 50 yılı aşkın süredir diplomatik bağı bulunmayan ve ekonomik yaptırım uyguladığı Küba ile ilişkileri normalleştirme kararı almıştı. Geçtiğimiz yıl iki ülke karşılıklı olarak büyükelçiliklerini yeniden açmıştı. 
 
Taraflar, son olarak iki ülke arasında karşılıklı tarifeli uçak seferlerini başlatmak üzere anlaşma imzalamıştı. ABD Başkanı Barack Obama, Küba'yı ziyaret eden ikinci ABD Başkanı olmuştu. Görevdeyken Küba'yı ziyaret eden tek ABD Başkanı Calvin Coolidge olmuştu. Coolidge 1928'de Küba'ya gitmişti.
Haber Tarihi: 28 Kasım 2016 Pazartesi 20:40Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/trumptan-kubaya-rest-351266-haber/