Erdoğan'dan, İsrail Cumhurbaşkanı'na ''ezan'' uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Wow Otel'de "Parlamentolararası Kudüs Platformu Kudüs ve Sürecin Problemleri Sempozyumu"nda konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Wow Otel'de "Parlamentolararası Kudüs Platformu Kudüs ve Sürecin Problemleri Sempozyumu"nda konuştu.
 
"BEN FİLİSTİN MESELESİNİN BM GÜVENLİK KONSEYİ İÇİN BİR TURNASOL KAĞIDI İŞLEVİ GÖRDÜĞÜNE İNANIYORUM" 
 
BM Güvenlik Konseyi'nin Filistin'e ilişkin aldığı kararlara değinen Erdoğan, "Bölgede yaşanan pek çok gerilimin temelinde Filistin meselesinin buradaki hak gaspının yaşandığı aşikârdır alınan BM kararları, maalesef bu haksız durumu gidermeye yetmedi. Çünkü hukukun üstünlüğü yerine üstünlerin hukukunun geçerli olduğu mevcut küresel sistemde bu kararların hiçbiri uygulanamıyor. Ben Filistin meselesinin BM Güvenlik Konseyi için bir turnasol kağıdı işlevi gördüğüne inanıyorum. Filistin gibi hayati bir konuda yıllardır aldığı kararları hayata geçirmekten aciz bir kurumun günümüz meselelerine çözüm bulma ihtimali yoktur. Bunu beklemeyiniz. Bu durum, Müslümanlar nezdinde uluslararası sisteme ve kuruluşlara karşı büyük bir güven kaybı oluşturdu. Bu güven sorunu, DEAŞ gibi sapkın akımlara istismar zemini sunuyor. Ortadoğu'nun kalbindeki bu yara tedavi edilmeden bölgenin huzur ve sükûna kavuşması düşünülemez. Gerek İsrail yönetimi gerekse uluslararası kamuoyu işgali durduracak adımlar atmak yerine gerilimi tırmandıracak politikalara yöneliyor. Bizim beklentimiz, bırakın Filistinlilere baskı yapılmasını tarihi olarak kendilerine ait toprakların iadesi için gereken adımların derhal atılmasıdır" diye konuştu.
 
"EZAN BİR ÇAĞRIDIR. BU ÇAĞRIYI ENGELLEMENİZ SIKINTILARA NEDEN OLACAKTIR" 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yakın dönemde ezan konusunda yaşanan tartışmaları son derece tehlikeli buluyorum. Bu yönde Parlamentoda karar alınması bir yana böyle bir tartışmanın varlığı bile akıl ve vicdan dışıdır. Ötekileştirmeyi derinleştirecek din ve inanç hürriyetini ayaklar altına alacak bu tartışmanın kimseye faydası yoktur. Bu tarz bir uygulamaya gidilmesi sadece Filistinlileri değil onlarla birlikte tüm Müslümanları rencide etmektedir. Bölgemizin yeni gerilimlere, provokasyonlara değil , barışa katkı sunacak hamlelere ihtiyacı var. Bu konuda endişelerimizi, böyle bir tasarının yasalaşması halinde ne tür tehlikeli sonuçlara sebep olabileceği çeşitli kanallardan İsrailli yetkililere ilettik. Önceki gün ülkesindeki yangınların söndürülmesi için yaptığımız yardımlara teşekkür etmek üzere şahsımı arayan İsrail Cumhurbaşkanı'na da bu hususu açıkça ifade ettim. İsrail parlamentosunun aklıselim ile hareket edeceğine inanıyorum. Ezan bir çağrıdır. Bu çağrıyı engellemeniz sıkıntılara neden olacaktır. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın dönem başkanı olarak bu meselenin de yakın takipçisi olamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
 
 
Haber: Özgür ALTUNCU - Hakim TORUN - İdris TİFTİKCİ - İstanbul / DHA
Haber Tarihi: 29 Kasım 2016 Salı 13:21Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/erdogandan-israil-cumhurbaskanina-ezan-uyarisi-351316-haber/