Taburcu edildiler, gözaltına alındılar

Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında gözaltı kararı verilen yurt görevlileri Gülsüm Çelik ile Sümeyye Tanrıveri'nin Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavileri tamamlandı.
Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında gözaltı kararı verilen yurt görevlileri Gülsüm Çelik ile Sümeyye Tanrıveri'nin Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavileri tamamlandı. Yurtta kalan ve dumandan etkilenen 2 kadın görevli taburcu edildikten sonra polis tarafından gözaltına alındı. 
 
Gülsüm Çelik ile Sümeyye Tanrıveri, polis eşliğinde ifadelerinin alınması için Aladağ'a ilçesine götürüldü. Böylece yangında ilgili gözaltına alınanların sayısı 7'ye yükseldi, gözaltı kararı verilen 1 görevlinin ise tedavisi sürüyor.
 
7 KİŞİNİN TEŞHİSİ YAPILDI
 
Öte yandan ölenlerle ilgili yapılan otopsi çalışması ise devam ediyor, 7'sinin teşhisi yapıldı, 5 kişi için DNA sonucu bekleniyor. Eğitmen Fatma Canatan'ın cenazesinin Mersin'in Çamlıyayla İlçesi'nde toprağa verileceği bildirildi.
 
YANIT BEKLEYEN SORULAR
 
Adana Aladağ'da 12 kişinin ölümüne yol açan kız yurdu yangınında cevap bekleyen sorular bulunuyor. Cevap verilmesi istenen sorular şöyle sıralanıyor:
 
* Yangın saat kaçta çıktı, itfaiyeye ilk bilgi kim tarafından saat kaçta verildi? Orman İdaresi ve Belediye itfaiyeleri saat kaçta intikal etti? İtfaiye iddia edildiği gibi 1.5 dakikada intikal ettiyse atlayan öğrenciler için branda açıldı mı?
 
* Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yangın merdiveni kapısının kilitli olduğunu söylemişti. Spekülasyonlar saatlerce sürdüğü halde yetkililer neden 'kilitli olmadığı' açıklamasını 12 saat geciktirerek açıkladı?
 
* Özel yurtlar yönetmeliği 25. maddesinde öngörülen 'nöbetçi yönetici' o anda binada var mıydı?
 
* Aynı yönetmeliğin öngördüğü yılda 2 kez mülki amirlik denetimlerinden biri Haziran'da yapılmış. 2016'nın bitmesine bir ay kaldığı halde ikinci denetim neden gecikti?
 
* Yurtta yangın tüpü var mıydı? Çoğu küçük yaştaki çocuklara yangın tüpü eğitimi verildi mi, kullanabildiler mi?
 
* Yurt sahibi derneğin yöneticileri neden ortaya çıkmıyor?
 
* Yurt Müdürü Cumali Genç'in yangında ölen 4 yaşındaki kızı Sare Betül Genç neden bu yurtta bulunuyordu?
 
* Yurt binasında elektrik sayacı çalışması ehliyetli bir firma tarafından mı, ne zaman yapıldı?

DHA
Haber Tarihi: 30 Kasım 2016 Çarşamba 15:13Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/taburcu-edildiler-gozaltina-alindilar-351417-haber/