Kılıçdaroğlu'nun kardeşi CHP'den hızlı çıktı !

SİYASİ partilerin içerisindeki FETÖ/PDY üyelerinin belirlenmesine dikkat çekmek için Aydın'ın Söke İlçesi'nden Didim İlçesi'ne doğru 4 gün yürüyen ve ölüm orucuna başlaması nedeniyle CHP'lilerin tepkilerini toplayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu hakkında MYK toplantısında kesin ihraç istemiyle disipline sevk kararı verildi.
SİYASİ partilerin içerisindeki FETÖ/PDY üyelerinin belirlenmesine dikkat çekmek için Aydın'ın Söke İlçesi'nden Didim İlçesi'ne doğru 4 gün yürüyen ve ölüm orucuna başlaması nedeniyle CHP'lilerin tepkilerini toplayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu hakkında MYK toplantısında kesin ihraç istemiyle disipline sevk kararı verildi.
 
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'un talimatıyla, kardeşi Celal Kılıçdaroğlu CHP'den kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Celal Kılıçdaroğlu'nun söz konusu yürüyüşünün sürekli olarak Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile ilişkilendirildiğini ve bunun rahatsızlık yarattığını belirterek, "Genel Başkanımız 7 kardeşler. Kardeşlerden bir tanesinin farklı bir tutumu var. Bu, Genel Başkanı çok bağlamaz. Başka siyasetçinin kardeşinin ya da bir aile bireyinin yaptığı olumsuzluklar üzerinden bir siyasetçinin yargılanması veya onun üzerinden bir bakış açışı ile yaklaşmak son derece çirkin ama bunu maalesef işte yapıyorlar" dedi. 
 
Herkesin kendisinden sorumlu olduğunu ifade eden Bingöl, Celal Kılıçdaroğlu'nun CHP üyesi olduğunu hatırlatarak, "Genel Başkanımızın talimatıyla Celal Kılıçdaroğlu, kesin ihraç istemiyle disipline verildi" diye konuştu.
 
CELAL KILIÇDAROĞLU CHP'DEN İSTİFA ETTİ
 
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, MYK toplantısında kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesinin ardından partisinden istifa ettiğini açıkladı. Yazılı bir açıklama yapa Celal Kılıçdaroğlu, "FETÖ'nün Didim Belediyesi ile olan ilişkisini ortaya çıkarmak için yaptığım yürüyüşten kaynaklı CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl beni kesin ihraç talebiyle disipline sevk etmiş. Onur duydum. Çünkü ben mücadelemde haklıyım ve haklılığım ilerleyen günlerde ortaya çıkacaktır" dedi. 
 
Karara tepki gösterdiği için istifa ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, "CHP Genel Merkezi, Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkan, FETÖ'ye ve yardakçılarına karşı duran, ülkesine, milletine, partisine bağlı olan beni disipline sevk etmiş ancak FETÖ'nün belediyeler imamı olduğu kesinleşen Erkan Karaaslan ile içli dışlı olan, CHP'ye 2014 yerel seçimlerden 3 ay önce kayıt ettirilmiş olan, siyasi geçmişi belli olmayan, FETÖ'cülerle kol kola olan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ı içine sindirebilmiş. Böyle bir kişiyi içine sindirebilen bir parti ile benim zaten işim olmaz" dedi.
 
"CHP TALİMATI PENSİLVANYA'DAN MI ALIYOR?"
 
CHP yönetiminin Atatürk'ün fotoğrafını kaldırıp çöpe atanı değil, bunu açığa çıkaranı partiden attığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Atatürk anıtını söküp Didim Belediyesi çöplüğüne atan Deniz Atabay'ı değil, beni partiden atıyor. FETÖ'nün okullarına yardım eden Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ı değil, Atatürkçü vatanına milletine sadık Birgül Ayman Güler'i atıyor. Ve daha neler neler... Bunca olanlardan sonra aklıma gelen soru şu; acaba CHP Genel Merkez yöneticileri beni ve Atatürkçüleri partiden atmak için talimatı Pensilvanya'dan mı alıyor? Bu saatten sonra ben zaten CHP'de durmam. Hiç zahmet etmesinler, istifamı veriyorum" açıklamasında bulundu.
 
 
Ediz VERDİOĞLU/DİDİM (Aydın), (DHA)-
Haber Tarihi: 30 Kasım 2016 Çarşamba 23:48Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/kilicdaroglunun-kardesi-chpden-hizli-cikti-351460-haber/