Kremlin, Erdoğan’ın sözlerinden sonra açıklama bekliyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Basın Sekreteri Dmitri Peskov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerinin Moskova’nın Suriye konusundaki tavrıyla bağdaşmadığını, Kremlin’in Ankara’dan bu konuda açıklama beklediğini bildirdi.
Peskov gazetecilere yaptığı açıklamada, “Erdoğan’ın açıklamaları gerçekten yeni bir haber oldu. Bu çok ciddi bir açıklama. Önceki açıklamalarla ve Suriye’de yasal olarak bulunan tek ülke olan bizim anlayışımızla uyumsuzdur” ifadelerini kullandı.
 
 
Peskov, Erdoğan’ın açıklamalarının Rusya ve Türkiye’nin ilişkilerine etkisinden bahsetmek için erken olduğunu belirterek, “Bu bizim için yeni bir açıklama oldu. Bu yüzden yorum yapmadan önce bu tavrın değerlendirilmesini planlıyoruz” dedi.
 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devlet terörü estiren zalim Esad’ın hükümdarlığına son vermek için biz oraya girdik, başka bir şey için değil” ifadelerini kullanmıştı.
Haber Tarihi: 01 Aralık 2016 Perşembe 10:05Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/kremlin-erdoganin-sozlerinden-sonra-aciklama-bekliyor-351475-haber/