PKK'ya 13 yaşında katılmış

ADANA Valiliği'nde bomba yüklü araçla 24 Kasım'da gerçekleştirilen ve 2 kişinin hayatını kaybedip, 33 vatandaşın da yaralandığı saldırının ardından, bomba yüklü ikinci araçta öldürülerek etkisiz hala getirilen teröristin 19 yaşındaki Musa Özdemir olduğu ortaya çıktı. Aynı zamanda Valilik saldırısının planlayıcı olduğu belirten ve 13 yaşında bölücü terör örgütü PKK'ya katılan Özdemir'in cenazesi babası Ali Özdemir'e teslim edildi.
Adana Valiliği'ne yapılan saldırının ardından, ikinci bombalı eyleme girerken Sarıhamzalı mahallesinde polis ekipleri tarafından ölü ele geçirilen PKK'lı teröristin, Musa Özdemir olduğu belirlendi. Musa Özdemir'in, 2010 yılında Mardin'in Nusaybin ilçesindeki evinden okula gitmek için çıktığı ve örgüte katıldığı kaydedildi. Terör örgütünün kamplarında bomba eğitimi alan Musa Özdemir'in bir çok saldırının planlayıcısı olduğu belirlendi. 
 
Adana Valiliği'ne düzenlenen bombalı saldırının da organizasyonunu yapıp, ikinci eylem için harekete geçtiği sırada polis ekiplerince girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirilen Özdemir'in cesedi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Yaklaşık 10 gündür morgda bekletilen teröristin cenazesini teslim almak için baba Ali Özdemir, Adana'ya geldi. Ali Özdemir, "Terör örgütüne 6 yıl önce katıldı. O günden beri ölü mü, sağ mı bilmiyordum. Akşam, televizyon kanalında haberi görüp öldürüldüğünü öğrendim. Teslim almak için Adana'ya geldim" diye konuştu.
 
Terörist Musa Özdemir'in cenazesi toprağa verilmek üzere Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne götürüldü.
Fatih KARAÇALI/ ADANA, (DHA)
Haber Tarihi: 01 Aralık 2016 Perşembe 13:09Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/pkkya-13-yasinda-katilmis-351493-haber/