4 işçiyi arama-kurtarma çalışmaları sürüyor

SİİRT'in Şirvan İlçesine bağlı Maden köyünde bulunan bakır madeninde 17 Kasım'da meydana gelen heyelandan sonra oluşan göçük altında kalan 12 işçinin cesetleri çıkartılırken, halen toprak altında bulunan 4 işçiyi arama ve kurtarma çalışmaları, bölgede etkili olan kar ve yağmura rağmen sürdüğü belirtildi.
Şirvan'ın Maden köyünde 17 Kasım'da meydana gelen heyelandan sonra oluşan göçük altında kalan 4 işçi için başlatılan aranma kurtarma çalışmalarına, AFAD, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığının ekipleri, uzman köpekler eşliğinde katılıyor. Şimdiye kadar 12 maden işçisinin cesedi toprak altından çıkarılırken, heyelan altında kalan Savaş Yıldız, Halil Beşer, Nusret Beyza Alma ve İbrahim Kılınç'a şimdiye kadar ulaşılamadığı belirtildi. 
 
Maden köyünde dün ve bugün etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle arama ve kurtarma çalışmalarına kısa süreli aralık verildiğini söyleyen yetkililer, çalışmaların yeniden başlatıldığını söyledi. Yetkililer, "Çalışmalara zaman zaman yağmurdan ötürü ara verildi. Dün gece saat 24.00 sıralarında arama çalışmalarına ara verildi. Ancak, yağmurun dinmesi ve enkaz alanında çalışan AFAD ekiplerinin güvenliği sağlandıktan sonra sabah 06.00'da çalışmalar yeniden başladı. Yağışlar devam ediyor ancak çalışmalar da güvenli bir şekilde çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.
Haber Tarihi: 01 Aralık 2016 Perşembe 18:41Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/4-isciyi-arama-kurtarma-calismalari-suruyor-351526-haber/