Soylu ve Albayrak çağrı merkezi açtı

Rize’de çağrı merkezi açılışı yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, akşam saatlerinde Trabzon’da bu kez İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Aksa Çağrı Merkezi’nin açılışını yaptı.
Rize’de çağrı merkezi açılışı yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, akşam saatlerinde Trabzon’da bu kez İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Aksa Çağrı Merkezi’nin açılışını yaptı. Değirmendere Mahallesi’nde kurulan merkezin açılışına bakanların yanı sıra Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, davetliler ve vatandaşlar katıldı.
 
Açılışta konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istihdama vurgu yaptı, 'Trabzon’dan, enerji ile alakalı bir milletvekili olarak söylüyorum, olumsuz bir geri bildirim olmuyor. Eksik olabilir, aksaklık olabilir ama herkesin ortaya koyduğu enerji ile memleketimizin her tarafında bu süreçler oluşacak. Bu açıdan çok teşekkür ediyoruz. Şehrimize 230, Türkiye genelinde 6 bin kişilik istihdam alanının kazanılması için minnettarız ve müteşekkiriz 'dedi. Esas olarak insan kaynağının hedef alınması gerektiğini belirten Soylu şöymle devam etti:
 
"Türkiye’de bir taraftan terör, bir taraftan uyuşturucuya karşı verebileceğimiz en iyi cevap; insan kaynağımızı, istihdamı, eğitimi ile bütün değerleri yarına taşımaktır. Burası bir kardeşlik medeniyetidir. Merhamet medeniyetidir, şefkat medeniyetidir. Memleketimizi huzursuzluğa, kardeş kavgasına sokmak isteyenlere karşı verebileceğimiz en güzel cevap budur. Onlar 15 Temmuz’u yapacaklar, biz Yavuz Sultan Selimi köprüsünü açacağız. Hedefimizden, istikametimizden vazgeçmeyeceğiz. İrili ufaklı, hem kamu hem özel sektör yatırımları, insanlarımızın hayat standartları yüksek adım atmalarını sağlayacaktır. Yarınımız aydınlık ve açıktır."
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da, Trabzon’un kendisi için hem ana hem de baba ocağı olduğunu bsöyledi. Albayrak, "Bugün dünyanın bütün negatif gündemine rağmen Trabzon için istihdam noktasında önemli bir gün. Ekonomimiz ve istihdamımız açısından da güzel bir gün. Bu yıl Mayıs ayında Trabzon’da önemli bir toplantı yaptık. Türkiye’deki 21 dağıtım bölgesinde bugüne kadar ortaya çıkan negatifliklerin, aksaklıkların ve eksiklerin giderilmesi noktasında çok önemli kararlar aldık. Bugün bu sürecin özellikle müşteri memnuniyeti noktasındaki adımlardan birini atıyoruz. Sadece Trabzon’da değil, 21 bölgenin genelinde böyle bir sıkıntımız vardı. Hem vatandaş, hem firma, hem de devlet olarak bizim mutsuz olduğumuz bir yapıydı. Herkesin kaybettiği bir yapıda nasıl ilerleyeceğiz? Bu mümkün değil. Çok önemli adımlar atma noktasında kararlar aldık. Kısa, orta ve uzun vadeli kararlar aldık. O kısa vadeli olanlarından bir tanesinin açılışı bugün yapılıyor. Öncelikle vatandaşlarımız telefona sarılıyor ama karşı tarafta muhatap yok. Günlerce ve saatlerce ulaşılamayan bir çağrı merkezi var. Artık ulaşılabilir olması gerekiyor. 3 paydaşın mutlu olduğu bir duruma doğru, özellikle ve enerji dağıtım sektöründe hızla ilerleyeceğiz' diye konuştu.
 
Daha sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve protokolün katılımı ile çağrı merkezinin açılış kurdelesi kesildi. Bu sırada Bakan Soylun'un bulunduğu basamaktan kayarak sendelemesi ilginç bir an oluşturdu. Bakanlar daha sonra Trabzon'dan uçakla ayrıldı.
Haber Tarihi: 01 Aralık 2016 Perşembe 21:59Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/soylu-ve-albayrak-cagri-merkezi-acti-351539-haber/