Polis, Adana'nın ''girilmez'' sokaklarına girdi

ADANA'da uzun yıllarır terör örgütü yandaşlarının korsan gösterilerine sahne olan, uyuşturucu satıcılarının yoğun olduğu sokaklar polisin ard arda düzenlediği operasyonlarla huzura kavuştu.
ADANA'da uzun yıllarır terör örgütü yandaşlarının korsan gösterilerine sahne olan, uyuşturucu satıcılarının yoğun olduğu sokaklar polisin ard arda düzenlediği operasyonlarla huzura kavuştu.
 
Emniyet Müdürü Osman Ak'ın göreve başlamasıyla hız kazanan operasyonların devam etmesini isteyen vatandaşlar "Polis gelince sokaklar temizlendi" diyerek uygulamalare destek verdi.
 
 
POLİSİN GİRMEDİĞİ SOKAK OLMAZ
 
 
İçişleri Bakanlığı kararnamesiyle Adana Emniyet Müdürlüğüne atanan Osman Ak, görevi devraldığı 31 Ekim'de "Polisin girmediği sokak olmaz. Şehri el birliği ile yaşanabilir hale getireceğiz. Meslektaşlarım biraz terleyecek ama artık o kadar da olacak" diyerek suçla mücadelede kararlı adımlar atılacağının sinyalini verdi. Bu açıklamanın üzerinden bir hafta geçmeden operasyonlar başladı.
 
 
VATANDAŞTA GÜVEN DUYGUSU
 
 
Narko-Terör operasyonlarının ilki, Doğu ve Güneydoğu illerinden göç eden vatandaşların yoğun yaşadığı Dağlıoğlu ve Gülbahçe mahallerine gerçekleştirildi. PKK terör örgütü yandaşlarının korsan gösterilerine sahne olan, uyuşturucu satıcılarının kol gezdiği sokaklar Narko-Terör timleri tarafından didik didik arandı. Örgüt üyelerinin 'girilemez' dediği yerlerde polis ekiplerini gören vatandaşlar duydukları memnuniyeti "Bunca yıldan beri böyle olmamıştı. Polis her gün gelsin, çocuklarımızı bunlardan kurtarsın" sözleriyle dile getirdi.
 
 
BİR HAFTADA 8 UYGULAMA
 
 
Bir hafta içerisinde sırasıyla Barbaros, Çamlıbel, 19 Mayıs, Küçükdikili ve Şakirpaşa bölgelerinde de toplam 8 ayrı genel uygulama yapıldı. Gece bar ve eğlence mekanlarını hedef alan polis, masaj ve sauna salonlarını da gözardı etmedi. Ekipler, kurdukları siyasi parti, dernek ve şirketleri paravan yaparak, yasadışı kumar oynatan tombalacılara da aynı gecede 2 kez baskın düzenledi. Toplam 10 huzur uygulaması ve operasyonda bin 500 aracın ruhsat ve tescil kaydı incelendi. Tescilsiz olarak sokaklarda dolaşan 150 motosiklet trafikten men edildi. Bin 375 kişinin GBT sorgulaması yapıldı, aranan 23 kişi yakalanarak gözaltına alındı
 
 
Fatih KARAÇALI / ADANA, (DHA)
Haber Tarihi: 02 Aralık 2016 Cuma 12:44Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/polis-adananin-girilmez-sokaklarina-girdi-351587-haber/