Bakan Zeybekçi dolar satmaktan yana değil

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci döviz kurlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmelerde bulunuyor. Bakan Zeybekçi, "Merkez Bankasının elinde çok fazla enstrüman ve yaklaşım vardır.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci döviz kurlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmelerde bulunuyor. Bakan Zeybekçi, "Merkez Bankasının elinde çok fazla enstrüman ve yaklaşım vardır. Genel itibarıyla Merkez Bankasından birilerinin beklediği, yapmasını istedikleri yaklaşım piyasaya döviz satarak müdahale etmesidir. Benim görüşüm bu yanlış bir yaklaşımdır. Daha başka enstrümanlar vardır" diye konuştu. Bakan, "Kurun bir risk olmayacağını düşünüyoruz. Piyasadaki hareketlilik spekülatif. 50-60 milyon dolarla işlem yapan kar peşindeki spekülatörler de var" dedi.

 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Anadolu Ajansı Editör Masası'nda döviz kurlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunuyor. Bakan Zeybekci; ' Merkez Bankası'ndan birilerinin istediği yaklaşım, döviz satarak piyasaya müdahale etmesidir, bu yanlış bir yaklaşımdır. TCMB'nin herhangi bir müdahalesi olmamasına rağmen, TCMB bankaların döviz karşılıklarını düşürerek 1 milyar  doların üzerinde parayı kullanma imkanı sağladı.' dedi.

 
Türkiye'nin ekonomik anlamda çok güçlü bir ülke olduğunu belirten Bakan Zeybekci; 'Türkiye'nin döviz sorumluluklarıyla ilgili yerine getiremeyeceği bir durum yok. Kurun bir risk olmayacağını düşünüyoruz. Piyasadaki hareketlilik spekülatif. 50-60 milyon dolarla işlem yapan kar peşindeki spekülatörler de var. ' dedi. 
 
 
Hürriyet
Haber Tarihi: 13 Ocak 2017 Cuma 11:06Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/bakan-zeybekci-dolar-satmaktan-yana-degil-355342-haber/