Van'da PKK'ya darbe

Van'daki PKK operasyonunda son dakika gelişmesi yaşandı. Muradiye İlçesi'nde polis tarafından PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyon gerçekleştirildi. Gelen son dakika haberine göre 16 gözaltı var. Gelişmeler yaşandıkça aktaracağız...
Van'da terör örgütüne bir darbe daha vuruldu.  Son dakika bilgilerine göre, yapılan istihbarat çalışmaları sonucu polis bu sabah Muradiye İlçesi'nde çeşitli adreslere terör operasyonu yaptı.  Operasyonda PKK terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 16 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda örgütsel döküman ve dijital materyal ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki sorguları sürüyor.
 
VAM EMNİYETİ'NDEN AÇIKLAMA
 
Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Muradiye ilçesinde PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten, yardım ve yataklıkta bulunan şahısların tespitine ve yakalanmasına yönelik yapılan operasyonda 16 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, “PKK/KCK, FETÖ/PDY silahlı terör örgütleri ile mücadele kapsamında hukuk devleti ilkelerine bağlı ve insan haklarına saygılı görev anlayışı çerçevesinde, gerek toplumun tüm katmanlarıyla gerekse terörle mücadele eden diğer kurumlarla koordinasyon ve işbirliği içerisinde halkımızın huzuru, devletimizin selameti için her türlü terör olayını önlemeye yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülmekte ve gerekli tüm tedbirler alınmaktadır” denildi.
 
 
 
TEÖRİSTLERİN YAŞAM MALZEMELERİ İMHA EDİLDİ
 
PKK’lı teröristler tarafından kullanılan sığınaklarda, jeneratör, mazot, benzin, battaniye, balta, balyoz, çekiç, ocak, güneş paneli ve gıda malzemeleri gibi çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

DHA
Haber Tarihi: 13 Ocak 2017 Cuma 11:28Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/vanda-pkkya-darbe-355346-haber/