Bakan Soylu'dan Baykal'a: İçişleri Bakanlığına gitmen yetmez...

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu;(Deniz Baykal ile kaset tartışması) "Bana diyor ki; 'gereğini yerine getirirsin' biz gereğini yerine getirdik, mahkemede, bütün bilgileriyle belgeleriyle verdik. Ama dedim ki, 'sadece İçişleri Bakanlığı'na gitmen yetmez, Trabzon'daki açıklamamdan sonra gördüm ki bir de senin Diyanet İşleri Başkanlığı'na gitmen lazım."
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu akşam Güngören Erdem Beyazit Kültür Merkezi'nde Güngören Trabzonlular Derneği etkinliğinde konuştu.
 
Konuşmak sahneye çıkan Süleyman Soylu için salondaki bir grup, "Trabzon'un dağlarında çiçekler açar, yaşa Süleyman Soylu paşa yaşa" şeklinde tempo tutup "Hainlerin korkusu Süleyman Soylu" şeklinde slogan attı.
 
"BU MİLLET HEP İÇİNE GÖZYAŞI DÖKTÜ"
 
Bakan Süleyman Soylu konuşmasında, "Kimimize 'köylü' dediler, kimimize 'şalvarlı' dediler, kimimize 'irticacı', kimimize 'alevi', kimize 'sünni', kimize 'Türk', kimimize 'Kürt', kimimize 'sağcı', kimize 'solcu' dediler. Bu millet bunları hep yaşadı, hep içine attı. Bu millet hep içine gözyaşı döktü. Hiç silaha, hiç şiddete, hiç zorluğa sarılmadılar. Hep işini demokrasiyle gördü, oy'la gördü, sandıkla gördü. Bir gün başımıza 'Asala' çıkardılar, bir gün başımıza 'DHKP-C' çıkardılar ve bir gün başımıza 'FETÖ' çıkardılar. Hiç bitmedi, hepsini sıraya koydular. Bir musibeti bitirip yeni bir musibeti başlatmak istediler. Figüranları burada gücü yetmeyince, Türkiye'yi durduramayınca esas oğlanları Hollanda ve Almanya'da devreye girdiler." dedi.
 
"EĞER BU ÜLKEDE BU KIZLAR DAĞLARA GÖTÜRÜLÜR, TERÖR MAKİNESİ HALİNE DÖNDÜRÜLÜRSE ALLAH BANA İÇİŞLERİ BAKANLIĞINI HARAM ETSİN"
 
Referandum çalışmaları kapsamında gezdiği illerdeki gençlerin yüzde 90'nının iş istediklerini ve görevlerinin onları devletiyle, milletiyle bir bütün hale getirmek olduğunu kaydeden Soylu, "Onları terör örgütlerinin, Türkiye üzerine oyun kuranların insafına bırakacak aciz bir ülke, aciz bir devlet, aciz bir millet değiliz. Hiç de öyle olmadık. Yapmamız gereken açık ve nettir. 12-13-14 yaşında kızları alıp dağlara götürenler... Ben bunu her zaman söylüyorum; eğer bu ülkede bu kızlar dağlara götürülür, onlar anne sevgisiyle karşılaşmak yerine orada terör makinesi haline döndürülürse Allah bana İçişleri Bakanlığını haram etsin. Bu kadar açık ve net. Bu ülke bizim ülkemiz. Kimse bu ülke üzerinde ameliyat yapmamalıdır, yapamamalıdır, öyle bir gücü olmamamlıdır. Evlatlarımız şu anda dağlardalar, şu anda çatışmadalar. 16 tane terörist etkisiz hale geldi, 2 şehidimiz var. Neredelerse, sıçan gibi kaçtıkları her noktalarında onları buluyor ve gereğini yerine getiriyoruz." diye konuştu.
 
"PKK'NIN ADININ BİR DAHA ANILMAYACAĞINI SİZİN HUZURUNUZDA BİR KEZ DAHA SÖYLEMEK İSTİYORUM"
 
Süleyman Soylu sözlerini şöyle sürdürdü: "7 Haziran'da terör örgütünün, terör örgütü uzantılarını nasıl şımardıklarını hep beraber görmedik mi, yaşamadık mı? TC'yi tükürüğüyle boğacakmış. Hadi boğ şimdi. Hadi boğ. Neymiş özerklik ilan edecekmiş, hadi gelin ilan edin. Belediyeleri terör örgütünün parandesi yapacak, mühimmat deposu yapacak. Orada çalışanların parasını kesecek kandile gönderecek. İhalelerden yüzde 10'lar, 20'ler, 30'lar alacaklar. Hadi al da görelim bugün. Öyleydiniz ya Ali kıran baş kesendiniz. oradaki insanlara sabah akşam baskı yapıyordunuz. Siz devleti yanlış anlamışsınız, bu milleti de yanlış anlamışsınız. Bedeli ne olursa olsun sonuna kadar ödemeye hazırız. Ama bu topraklarda terör örgütüne müsamaha göstermeyeceğimizi, oradaki terör örgütlerin tamamını tasfiye edeceğimizi ve bu ülkede PKK'nın adının bir daha anılmayacağını burada sizin huzurunuzda bir kez daha söylemek istiyorum."
 
"GÖRDÜM Kİ BİR DE SENİN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINA GİTMEN LAZIM"
 
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile arasında yaşanan kaset tartışmalarına değinen Süleyman Soylu, "Bugün Baykal'a bir cevap verdim, ona 'sana ne Kılıçdaroğlu'ndan, ikiniz gelin, bak, bu kaset kumpası nasıl hazırlanmış.' dedim. Bana diyor ki; 'gereğini yerine getirirsin' biz gereğini yerine getirdik, mahkemede, bütün bilgileriyle belgeleriyle verdik. ama dedim ki, 'sadece İçişleri Bakanlığına gitmen yetmez, Trabzon'daki açıklamamdan sonra gördüm ki bir de senin diyanet işleri Başkanlığına gitmen lazım."
Haber Tarihi: 20 Mart 2017 Pazartesi 09:15Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/bakan-soyludan-baykala-icisleri-bakanligina-gitmen-yetmez-360481-haber/