Çin'den split klima ithalatına...

İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu, Çin kökenli duvar tipi split klima ithalatına, korunma önleminin devam edip etmeyeceğinin kararlaştırılması için nihai gözden geçirme soruşturması (NGGS) açtı.
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Ekonomi Bakanlığı tebliğinde, "Bu Tebliğin amacı, Arçelik-LG Klima San. ve Tic. A.Ş. ve Vestel Beyaz Eşya San. ve Tic. A.Ş. tarafından gerçekleştirilen başvuruya istinaden Çin Halk Cumhuriyeti menşeli 'yalnız duvar tipi split klimalar', 'yalnız duvar tipi split klimaların dış üniteleri (değişken soğutucu debili split klima sistemleri dış ünitesi hariç)' ve 'yalnız duvar tipi split klimaların iç üniteleri' ürünlerine yönelik yürürlükte bulunan dampinge karşı kesin önleme ilişkin olarak nihai gözden geçirme soruşturması açılması ve açılan soruşturmanın usul ve esaslarının belirlenmesidir" denildi.
 
İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ ile Çin Halk Cumhuriyeti menşeli duvar tipi split klimalar ile söz konusu klimaların iç ve dış ünitelerinin (değişken soğutucu debili split klima sistemleri dış ünitesi hariç) ithalinde 2006 yılında CIF bedelin yüzde 25’i oranında dampinge karşı önlem yürürlüğe konulduğu anımsatılan tebliğde şöyle denildi:
 
"Mezkûr ilanı müteakip YÜD tarafından iletilen başvuruların incelenmesi neticesinde, ÇHC menşeli önleme konu ürün için uygulanan dampinge karşı önlemin yürürlükten kalkması halinde dampingin ve zararın devam etmesi veya yeniden meydana gelmesinin muhtemel olduğuna ilişkin olarak bir NGGS açılmasını haklı kılacak bilgi, belge ve delillerin mevcut olduğu anlaşılmıştır."
İstanbul (DHA)
Haber Tarihi: 21 Mart 2017 Salı 09:17Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/cinden-split-klima-ithalatina-360551-haber/