Göz Kapağı Estetiği Öncesi

Yüzde zamanla oluşan yaşlanma belirtilerinden bahsederken yüzde bulunan organları ayrı olarak görmek yerine hepsi bir bütün olarak görülmelidir. Özellikle 30’lu yaşlarda alın ve kaşlar aşağıya doğru düşmeye başlar.

Üst Göz Kapağında Oluşan Yaşlanma Belirtileri Nelerdir?
 

Yüzde zamanla oluşan yaşlanma belirtilerinden bahsederken yüzde bulunan organları ayrı olarak görmek yerine hepsi bir bütün olarak görülmelidir. Özellikle 30’lu yaşlarda alın ve kaşlar aşağıya doğru düşmeye başlar. Bu da üst göz kapağı derisinde bollaşmaya sebep olur. 50’li yaşlarda ise üst göz kapağında bulunan kaslarda incelme ve bollaşma daha da artış gösterir. Bu da göz çukurundaki yağ yastıkçıklarında belirginleşmesine neden olur. Ayrıca yaşlanma bazı kişilerde ırsi olarak görülmekte olup, bu da erken yaşlanmaya sebep olur.

 

Alt Göz Kapağında Oluşan Yaşlanma Belirtileri Nelerdir?
 

Üst göz kapağındaki yaşlanma belirtileri alında oluşan yaşlanmayla bağlantılıdır. Alt göz kapağındaki yaşlanma ise yanaklar ile bağlantılıdır. 40’lı yaş gruplarında yanaktaki yağ dokusu yer çekiminin de etkisiyle aşağı doğru sarkmaya başlar. Bu durum da alt göz kapağı altında ağız kenarındaki gülme çizgilerinde belirginleşme ile kendini gösterir. Alt göz kapağı derisinin incelmesi sonucu da alt göz kapağı çevresi kazayağı adı verilen çizgiler görülmeye başlanır.

50'li yaşlarda ise alt göz kapağı kasları zayıflar. Zayıflama sonucunda da göz küresinde bulunan yağ yastıkları desteğini kaybeder. Bunun sonucunda da çizgiler daha belirginleşir.


Ameliyattan Önce Nelere Dikkat Etmek Gerekir?


Ameliyat olmadan bir hafta önce aspirin de dahil olmak üzere o ve ona benzer ilaçlar kullanılmamalıdır. Yeşil çay gibi bitkisel çayları içilmemelidir. Bunun nedeni de içeriğinde E vitamininin bulunmasıdır. E vitaminin etkisi de kan sulandırıcı olmasıdır. Ameliyat olmadan bir hafta önce bunlar kullanılmamalıdır. Tiroid hastalıkları, göz kuruluğu, hipertansiyon, göz tansiyonunun fazla olması gibi rahatsızlıklar göz kapağı estetiği ameliyatlarında riski arttırır. Bu tür rahatsızlıklarınız varsa doktorunuza mutlaka bildirin.

Kaynak: FBM

Haber Tarihi: 05 Nisan 2017 Çarşamba 20:25Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/goz-kapagi-estetigi-oncesi-361664-haber/