6 Yaş Çocuğunun 6 Belirgin Özelliği

Çocuğunuzun bu yaşta her şeyden çok ihtiyaç duyduğu şey, sizin ilgi ve sevginiz. İlginin odağında yer almak ve her konuda beğenilmek istiyor. Duygularıyla düşünüyor ve genellikle yine duygularıyla karar veriyor.

6 yaşında bir çocuk sahibi olarak "6 yaşı nerede görsem tanırım" diyorsunuz. Peki ama nedir 6 yaşındaki bir çocuğun ayırt edici özellikleri? İşte yaşına münhasır 6 özellik:
 

1. Sabah mutluyken öğleden önce mutsuz, öğleden sonra neşeli, akşamüzeri depresyonda olabilir.

2. Prestijin ne demek olduğunu bilir. Bunu elde emek için rekabete girmekten asla kaçınmaz.

3. Devamlı kapris ve tavır halinde olabilir.

4. İnsanlığın en eski duygularından olan kıskançlık, 6 yaş çocuğunda kendini epeyce belli eder. Onun yanında başkalarına sevgi göstermek kolay olmaz.

5. Onu asla geçiştirmeyin; bunun kesinlikle farkına varır ve silinmemek üzere bir kenara yazar.

6. Kendine rol model olarak bir kişiyi seçer.
 

6. Yaşın Duygusal Çocuklarına Oyun Kutuları
 

Tüm bu özellikler ile birlikte 6 yaşına basan çocuğunuz artık sizi anlayabilecek durumda; onunla profesyonel ebeveyn konuşmaları yapabilirsiniz. Hüküm verebilme yeteneği ve hafızası son derece kuvvetli. Artık karşınızda minik bir yetişkin adayı var.
 

Çocuğunuzun bu yaşta her şeyden çok ihtiyaç duyduğu şey, sizin ilgi ve sevginiz. İlginin odağında yer almak ve her konuda beğenilmek istiyor. Duygularıyla düşünüyor ve genellikle yine duygularıyla karar veriyor. Dolayısıyla duygusal hassasiyeti ve yoğunluğu yüksek. Beklediği ilgiyi ona en iyi gösterebileceğiniz yöntem, onunla birlikte geçireceğiniz zamanlarda yatıyor. Bütçenizde büyük delikler açarak satın alacağınız hediyeler onun için fazla anlam taşımazken, onunla yapacağınız herhangi bir aktivite her şeye bedel. Üstelik nasıl bir aktivite içine gireceğinizi de Pakolino sizin yerinize düşünüyor. 3-7 yaş arası çocuklar için pedagog onaylı aylık aktivite kutusuna mutlaka göz atın.
 

Her ay güncellenen pakolino aktivite kutuları çocuğunuzla kaliteli zaman geçirmenizi sağlarken, onun 7 ayrı gelişim alanını destekliyor. Üyelik sistemiyle her ay adresinize gönderilen Pakolino aktivite kutusu içinde 3 farklı aktivite, tema dergisi ve aktiviteler için gerekli tüm malzemeler yer alıyor. Çocuklarınızın gelişim alanları ancak aktivite kutuları içinde yer alan eğitici ve eğlenceli aktiviteleri düzenli olarak yaparken pekişiyor. Bu nedenle üyeliklerinizin sürekli olması ve her ay güncellenen aktivite kutularından edinmeniz önemli.
 

Pakolino Küçük Kaşifler Yaratma Peşinde
 

Mart ayı Pakolino teması Gizli Görev. Bu temayla hazırlanan aktiviteler aracılığıyla çocuğunuza matematik ve feni sevdirebilir, onun keşif ve merak duygularını besleyebilirsiniz. Oyun kutusu ile çocuğunuzla birlikte harika anlar ve anılar yaramak, bunu yaparken çocuğunuzun sağlıklı gelişimine katkıda bulunmak sizin elinizde.

Haber Tarihi: 07 Mayıs 2017 Pazar 21:41Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/6-yas-cocugunun-6-belirgin-ozelligi-364087-haber/