Turizme giden yol ilgi bekliyor

ILGAZ Yıldıztepe Kayak Merkezi ve Kadın Çayırı Tabiat Parkı'na ulaşım sağlayan mevcut stabilize yol, araç sahipleri ve bölgede turizmle uğraşan işletmecileri zor duruma sokuyor.
Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'nin açılmasıyla bölgeye ulaşımın büyük ölçüde rahatlayıp kısalması, ziyaretçi sayısını her geçen gün arttırıyor. Bölgeye piknik yapmak için gelenler 2.7 kilometre olan yolun bozuk ve kasislerle dolu olması karşısında hayal kırıklığına uğruyorlar. Vatandaşlar ise en azından araçların rahat gidip gelebilmesi için kasislerin doldurulmasını istiyor. 2016 yılında bu güzergahın Çankırı Özel idare tarafından genişletilerek sıcak asfaltla kaplanacağı yetkililerce ifade edilirken, bugün ise bu çalışmanın iptal edildiği ifade ediliyor.
 
Çankırı Ak Parti Milletvekili Hüseyin Filiz, bu bölgeye yaptığı bir ziyarette, yolun genişletilmesinin Milli Parklar tarafından durdurulduğunu, bu konuyu çözmek için karayolları ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nü bir araya getirip, çözüm bulacaklarını ifade etti.
Haber Tarihi: 29 Mayıs 2017 Pazartesi 18:22Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/turizme-giden-yol-ilgi-bekliyor-365680-haber/