NASA'dan 'uzaylı' iddiasına yanıt

Özellikle geçtiğimiz yıl, adından sıkça söz ettiren hacker grubu Anonymous, bir süredir sessizliğini koruyordu. Ancak grubun bu sessizliği, NASA ile ilgili yeni bir açıklama ile bozuldu. NASA'dan iddia ile ilgili ilk açıklama geldi.
Geçtiğimiz günlerde uluslararası siber korsanlık grubu Anonymous'tan NASA ile ilgili çok konuşulacak bir iddia geldi. 
 
Daha önceden de pek çok kurum ve organizasyona saldırı ve incelemeleri ile adını sıkça duyuran Anonymous'un bu kez hedefinde Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) vardı. 
 
NASA ile ilgili yeni bir video yayınlayan Anonymous, NASA'nın uzaylılar ile bağlantı kurmanın eşiğinde olduğu iddiasını gündeme getirdi. 
 
Söz konusu videoda NASA sözcülerinden Profesör Thomas Zurbuchen'in ABD Bilim, Uzay ve Teknoloji komitesi toplantısında söz alarak, Dünya dışı yaşamın varlığını ilan ettiğini öne sürülmüştü.
 
Anonymous'tan yapılan açıklamada Zurbuchen konuşmasında, "Medeniyetimiz, evrendeki yabancı hayatın kanıtlarını keşfetmenin eşiğinde" dediği bildirilmişti. Uzaylı yaşamı arayan tüm farklı faaliyetleri ve misyonları dikkate alarak, tarihteki en derin, keşfedilmemiş keşiflerden birini yapmanın eşiğindeyiz" ifadelerini kullanmış. 
 
NASA'DAN AÇIKLAMA
NASA yöneticilerinden Thomas Zurbuchen, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda NASA'nın Anonymous'un iddia ettiğinin aksine dünya dışı bir yaşam ile ilgili açıklama yapma hazırlığında olmadığının altını çizdi.
 
"Uzaylılar bizimle neden bağlantı kurmuyor?" Sorusuna cevap geçtiğimiz hafta İşte Oxford Üniversitesi çalışanlarınca hazırlanan bir raporda cevap bulmuştu. 
 
İngiltere'nin en prestijli üniversitelerinden birisi olarak gösterilen Oxford Üniversitesi akademisyenleri tarafından ortaya atılan teoriye göre, insanoğlunun uzaylı bir medeniyetle iletişim kurmamasının nedeni evrenin ısısı olabilir. 
 
 
İleri teknolojiye sahip bir uzaylı medeniyetinin dijitalleştiğini varsayan 'Aestivation Hipotezi' olarak adlandırılan bu iddiaya göre, evrende başka medeniyetler arayan uygarlıklar evrenin koşulları düzelene kadar hipernasyon yani kış uykusunda olabilir. 
Haber Tarihi: 28 Haziran 2017 Çarşamba 14:48Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/nasadan-uzayli-iddiasina-yanit-367913-haber/