Ehliyet sınavı ve bilinmeyenleri

Ehliyet almak için belli şartlar vardır. Bu şartları taşıyan adaylar ehliyet kurslarına yazılmaktadır. Önce yazılı sınav yapılır.

Ehliyet almak için belli şartlar vardır. Bu şartları taşıyan adaylar ehliyet kurslarına yazılmaktadır. Önce yazılı sınav yapılır. Daha sonra yazılı sınavda başarılı olan adaylar için direksiyon yani teorik sınav yapılmaktadır. Bu sınavdan da başarılı olan adaylar stajyer ehliyet verilmektedir. Peki, ehliyet sınavı kaç soru ? Yeni düzenlemeye göre 50 soru sorulmaktadır. Bu sorular içerisinden en az 35 doğru soruyu bulmanız gerekiyor. 2 puan üzerinden değerlendirme yapılmaktadır. Toplamda geçer not 70'dir. 68 puan alan adaylar veya diğer bir deyişle 34 doğrusu olan adaylar sınavdan geçemiyor. Tekrar sınava hazırlanıyor.

Bir adayın toplamda 5 defa ehliyet sınavına girme hakkı vardır. 5. defa da yazılı ya da teorik sınavda kalması halinde ehliyet kurs belgeleri iptal edilerek, tekrar kursa yazılması gerekmektedir. Bu durumda adayların sınava iyi çalışması gerekiyor. Ehliyet sınavını geçmek için ne yapmak gerekiyor ? Genellikle tavsiyelerimizin başında derslere iyi çalışmak gerekiyor. Eski çıkmış sorular üzerinde çalışmak da ayrıca bir katkı sağlamaktadır. Çözmediğiniz soruları biriktirerek ehliyet kursu eğitmenlerine göstermeniz de fayda var.

Genel itibariyle ehliyet sınavı hakkında bilgiler açıkladık. Ehliyet almak dışarıdan kolay gibi görünse de hem yazılı hem de teorik sınavları kişiden kişiye değişmektedir.

Haber Tarihi: 01 Ağustos 2017 Salı 09:29Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/ehliyet-sinavi-ve-bilinmeyenleri-370336-haber/