Mevlidler İçin Mevlit Şekerleri Nereden Alınır

Mevlüt şekeri; mevlüt ve kandilde ikram edilen geleneksel mevlüt hediyeliklerinden biridir. Mevlüt şekerinin birbirinden farklı bir çok modeli bulunmaktadır.

Mevlüt şekeri; mevlüt ve kandilde ikram edilen geleneksel mevlüt hediyeliklerinden biridir. Mevlüt şekerinin birbirinden farklı bir çok modeli bulunmaktadır. Bu modeller kız ve erkek bebek mevlütleri, sünnet mevlütleri, söz-nişan mevlütleri, asker mevlütleri  vefat mevlütleri için ayrı ayrı düzenlenebilmektedir. Mevlütler için kullanılan mevlüt şekeri çeşitlerinde akide şekeri, badem şekeri, Mevlana şekeri gibi farklı isimlerde çeşitleri bulunmaktadır. Bu türler gerek imal edildikleri malzeme gerek boyut olarak birbirlerinden farklıdırlar. Bazıları yuvarlak şekilde imal edilirken bazıları daha yassı ve oval biçimde üretilmektedir. Tatlandırılmasında farklı aromatik seçenekler tercih edilebilmektedir. Nane, gül, portakal, limon aroması gibi tatlandırıcılar kullanılmaktadır. Böylece mevlüt yaptıracak kişilere farklı seçenekler sunulmuş olmaktadır. Mevlüt şekeri tek çeşit olduğu gibi karışık türde hatta farklı ürünler de kullanılarak sunulabilmektedir. Kuş lokumu, çifte kavrulmuş lokum gibi ürünler bunlara örnek olarak verilebilir.



Mevlüt şekerleri ikram edilecekleri mevlüt türüne göre ambalajlanmaktadır. Bu şekilde mevlüt şekeri sunumu daha hoş hale dönüştürülmektedir. Hatta ambalaj üzerine isim ve logo baskısı yapılarak mevlüde özel hale getirilmektedir. Ambalaj seçimlerinde mevlüdün türü esas alınmaktadır. Kız bebek mevlüdü için hazırlanan mevlüt şekeri, desen ve süslemeleri pembe tonları kullanılarak yapılan ambalajlarda sunulmaktadır. Erkek bebek mevlüdü için düzenlenen ambalajlarda ise daha çok mavi ve turkuaz tonlarının hakim olduğu süsleme ve desenler göze çarpmaktadır. Bu durum vefat mevlüdü için ayrı asker mevlüdü için ayrı nişan söz mevlüdü için ayrı şekilde uyarlanarak devam etmektedir. Mevlüt şekerleri hakkında detaylı bilgi almak, toplu ve perakende olarak kolayca sipariş vermek için mevlit malzemeleri satışı yapan mevlidimvar.com ile iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca https://www.mevlidimvar.com/mevlut-sekeri  kategorisinde tüm yukarıdaki saydığımız mevlüt şekeri çeşitlerini ve fiyatlarını görebilirsiniz.

Haber Tarihi: 09 Ağustos 2017 Çarşamba 09:40Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/mevlidler-icin-mevlit-sekerleri-nereden-alinir-370849-haber/