Su Arıtma Cihazı Nedir Ve Su Arıtma Fiyatını Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Zamanımızın modern üretim tekniklerinin kullanılması ile ev ve iş yerlerinde musluklardan akan suyun içilebilir ve kullanılabilir duruma getirebilen ekipmana su arıtma cihazı denir.

Su Arıtma Cihazı Nedir?

 

            Zamanımızın modern üretim tekniklerinin kullanılması ile ev ve iş yerlerinde musluklardan akan suyun içilebilir ve kullanılabilir duruma getirebilen ekipmana su arıtma cihazı denir. Büyük bir bölümünü nano teknolojisi aracılığıyla ürettiğimiz su arıtma cihazı genellikle reverseosmosis kuralları çerçevesinde çalışmaktadır. Tüm minerallerden damıtılmış olan saf su, yalnızca sanayinin belli alanlarında kullanıma uygun olacağından rantabl olmamasından dolayı tercih edilmediğini söyleyebiliriz. Değişik bir ifade ile söylememiz gerekirse; hem içme suyunda hem de kullanma suyunda bulunması ve bulunmaması gereken mineraller vardır. Ters ozmos adı verilen sistem ile çalışan su arıtma cihazı çok ince analiz yapan gözeneklere sahip olma özellikleri nedeniyle faydalı bulunan minerallerin geçişine izin vermez. Bundan dolayı da arıtılmış olan su içmek ve kullanmak için bulundurması gereken özelliklere sahip olmaz.

 

Su Arıtma Cihazları Nasıl Çalışmaktadır?

 

            Günümüz teknolojisi ters ozmos prensibi dahilinde ürettiğimiz ​​​​su arıtma cihazı geçen suya öncelikle ön filtrasyon uygulanır. Partikül filtresi adını verdiğimiz bu filtrede, suyun içinde mevcut bulunan ve beş mikrondan daha büyük boyutlarda olan bütün partikülleri ortadan kaldırır. Bu işlemin sonrasında ise bir tık daha arıtılmış bulunan su aktif karbon filtre uygulaması ile iyice temizlenir. Aktif karbon filtre ise içme suyundaki kötü koku ve tatları ortadan kaldırırken ayrıca kullanım suyunda da mevcut olan kloru sudan ayrıştırdığını belirtelim. Bu arıtma işlemin akabinde ise yine mikron ebatlarında bulunan partiküllerin geçişine izin vermeyen sıradaki filtreye gelen su, burada daha önceki safhada filtreden sızmış olan partikülleri yok eder.

 

            Su arıtma cihazı sayesinde suda çözülmesi mümkün bulunmayan arsenik, sodyum, asbest, kurşun, nitrat gibi pek çok ağır element sudan ayrıştırılmış olur. Arıtma cihazının temizleme işlemi ise, genellikle çok ayrıntılı bir teknik bilgiye gerek kalmadan yapılması lüzumlu olan bakımların herkes tarafından yapılabileceğini belirtelim. Çıkarılabilme özelliğine sahip olan sünger filtreler, (kullanma kılavuzunda değişik bir yol önerilmemişse) temiz ve bol su ile yıkandığında bu filtrelerin defalarca kullanılabileceğini söyleyelim. Ortalama ömürleri bir yıl olan bu filtreler fayda sağlamayacak duruma geldiklerinde yenileri ile değiştirilmesi gerektiğini belirtebiliriz.

 

Su Arıtma Fiyatlarını Etkileyen Hususlar?

 

            Su arıtma fiyatları, sistemin bulunacağı yerin konumu, yapılacak projenin büyüklüğü ve çalışma koşulları gibi faktörlere göre değişiklik gösterdiğini söyleyebiliriz. Piyasada bulunan tedarikçilerden kaynaklı olarak da su arıtma fiyatları sürekli olarak değişiklik göstermektedir. En sağlıklı su arıtma fiyatları istenilen arıtıma sisteminin özelliklerinin belirtilmesi sonrası verilebilmektedir. Örneğin İstanbul ve çevresinde bulunan iller dahilinde birbirinden farklı çok fazla su arıtma fiyatları bulunmaktadır. Bunun nedeni ise, su arıtma fiyatları kalıplaşmış bir fiyat listesi bulunmadığından en doğru bilgiyi www.mayersuaritma.com web sitesinden iletişim bilgilerini kullanarak alabilirsiniz. Arıtma firmasının yurt içi ya da yurt dışındaki bir firma olması da fiyat üzerinde oldukça etkili bir faktördür. 

Haber Tarihi: 24 Ağustos 2017 Perşembe 13:04Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/su-aritma-cihazi-nedir-ve-su-aritma-fiyatini-etkileyen-faktorler-nelerdir-371910-haber/