Yurt Dışında Yüksek Lisans Eğitimi

Yurt dışında yüksek lisansprogramlarından bir tanesine katılmak, pek çok lisans öğrencisinin amaçlarından biridir. Tabii ki bunun için hem maddi, hem manevi, hem de yeterlilik anlamında çeşitli şartları karşılayabilmek gerekmekte.

Yurt dışında yüksek lisansprogramlarından bir tanesine katılmak, pek çok lisans öğrencisinin amaçlarından biridir. Tabii ki bunun için hem maddi, hem manevi, hem de yeterlilik anlamında çeşitli şartları karşılayabilmek gerekmekte. Yurt dışında yüksek lisans eğitimi alacaklar için tam zamanlı olarak 1 ve 2 yıl eğitim verilmektedir. Bununla birlikte yarı zamanlı eğitimler ise 2 ila 4 yıl arasında sürmektedir. Yarı zamanlı eğitim programına katılmak isteyenlerin, yüksek lisans eğitimini alacakları ülkede oturma iznine sahip olmaları gerekiyor.
 

Yüksek lisans başvurusu için, yurt dışındaki üniversitelerin istedikleri koşulları sağlamak son derece önemli. Bazı ülke üniversiteleri, şartları ve istedikleri evrakları son derece titizlikle değerlendirdikten sonra öğrenci kabul etmektedirler. Bu anlamda da sizden istenmeyen ancak yararlı olabilecek belgeleri de yanınızda bulundurmanız bir artı puan olması bakımından son derece önemli.

 

Yurt Dışında Yüksek Lisans İçin Yabancı Dil Gerekli mi?

 

Yüksek lisans başvurusu yapabilmek için olmazsa olmaz konu, gideceğiniz üniversitenin eğitim verdiği dili biliyor olmak. Bununla ilgili, kayıt sırasında sizden yabacı dil yeterlilik belgesi istenmekte. Ancak yabancı dil ile eğitim veren üniversitelerin mezunlarından bazen bu belge istenmeyebiliyor. Üniversite diploma notunuzun 4 üzerinden en az 2.2 olması şart.
 

Evrensel dil olan İngilizce ile eğitim vermeleri bakımından İngiltere, Amerika ve Kanadada ki üniversiteler, öğrencilerin en çok tercih ettikleri üniversiteler. İngiltere, ayrıcalıklar konusunda bir adım öne çıkıyor. Çünkü yüksek lisansı tamamladıktan sonra İngiltere, mezun öğrencilere 1 ya da 2 yıllık bir çalışma izni vermekte. Bu sayede İngiltere’de çalışma fırsatı bulup iş konusunda da kendinizi geliştirmiş oluyorsunuz.

 

Amerika ve Kanada’da yüksek lisans eğitimi almak isteyenleri ise daha katı kurallar beklemekte. Amerika’daki pek çok üniversite GMAT sınav sonucu isteyebiliyor.
 

Transkript, 2 adet referans, yabancı dil sınav sonuç belgesi ve yüksek lisans yapmak istemekteki amacınızı anlattığınız bir mektup, başvurduğunuz üniversitelerden istenen standart evraklar. Bununla birlikte 2 adet referansınızın da olması gerekmekte. Bu referanslar okuduğunuz okuldaki deneyimli hocalarınız olabilir. Mümkünse kendi yazıları ve kendi ıslak imzalarının bulunduğu bir yazıyı referans metni olarak alabilirsiniz. Bunların dışında başvurulacak üniversiteye bağlı olarak ek evraklar da istenebilir.

Haber Tarihi: 08 Eylül 2017 Cuma 10:57Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/yurt-disinda-yuksek-lisans-egitimi-372834-haber/