Kalıcı Estetik Uygulamalar

Leke problemleri insanların vücudunda değişik sebepler ile oluşmaktadır. Ayrıca bu lekeler doğuştan da gelen genetik etkilere sahip olabilmektedir. Genetik olarak lekeye yatkınlığı olan kişilerde bu durumu tetikleyen faktörlerin de oluşması ile alın, yüz, bıyık bölgesi ve yanak gibi alanlarda kahverengi pigment denilen renk maddesinin birikimi sonucunda lekeler oluşmaktadır.

LAZERLE YOK OLAN LEKELER


Leke problemleri insanların vücudunda değişik sebepler ile oluşmaktadır. Ayrıca bu lekeler doğuştan da gelen genetik etkilere sahip olabilmektedir. Genetik olarak lekeye yatkınlığı olan kişilerde bu durumu tetikleyen faktörlerin de oluşması ile alın, yüz, bıyık bölgesi ve yanak gibi alanlarda kahverengi pigment denilen renk maddesinin birikimi sonucunda lekeler oluşmaktadır. Birçok tedavi uygulayan kişiler, etkili ve kalıcı bir çözüm bulamadıkları için lazerle leke tedavisi yöntemini tercih etmektedir. Kalıcı etkiler yaratan bu yöntem, son dönemlerin en popüler leke tedavisi yöntemidir.


 -Q anahtarlı Nd: Yaq ile karbon peeling şeklinde uygulanan lazerle leke tedavisi seansları kişinin cilt sorununun durumuna göre değişmektedir. Seansın hem sayısı hem de süresi hastaya yapılan ön muayene ile belirlenmektedir. Oldukça etkili olan lazerle leke tedavisi kalıcı bir tedavidir. Ancak uygulama sonrasında hastanın dikkat etmesi gereken noktalar vardır. Güneş ve buna benzer lekelenmeye neden olan faktörlere maruz kalınmamalıdır.

 

KİŞİNİN KENDİ KANI İLEN GELEN CANLILIK UYGULAMASI: PRP

Açılımı Plateletten Zengin Plazma anlamına gelen prp nedir ve nerelerde uygulanır konusu son dönemlerde en çok araştırılan konulardan biri olmuştur. Bazı cilt sorunları yaşayan kişiler, bu sorunların tedavisi için kalıcı çözümler tercih etmektedir.


Platelet yönünden zengin plazma sıvısı anlamına gelen prp nedir sorusu kalıcı çözümler arayan kişilerin bilmek istediği bir sorudur. PRP yönteminde kişinin kendi kanı alınarak santrifüj denilen özel bir işlemden geçirilir. Laboratuvar ortamında yapılan bu işlem sonunda kanın içerisinde bulunan trombosit denilen hücreler ayrıştırılarak kişiye enjekte edilir. Trombosit denilen hücre, ciltte meydana gelen hasaları kısa sürede iyileştiren bir hücredir. Bu nedenle yapılan işlem kalıcı ve etkili sonuçlar içermektedir.


PRP uygulamasının seans sayısı ortalama olmakla beraber 3 – 6 arasında değişmektedir. Bu sayı kişiden kişiye ve tedavi yöntemine göre değişmektedir. Seanslar 2 – 3 haftalık süreçler halinde uygulanmaktadır. İşlem sonrasında destek tedavi amacı ile 7 – 8 ayda bir tek seans uygulanabilmektedir.


AMELİYATSIZ BURUN ESTETİĞİ ARTIK ÇOK KOLAY


Medikal estetiğin en çok tercih edilen uygulamalarından biri olan burun dolgusu, kalıcı etkisi ile başarılı sonuçlar çıkarmaktadır. Uygulanan kişinin burun yapısına göre burun dolgusu fiyatları değişmektedir. Yüzün diğer kısımlarına uygulanan gençleştirme ve estetik amaçlı yapılan uygulamalar artık buruna da uygulanmaya başlamıştır. Burnun dış görünümünün ameliyata gerek olmadan değiştirilmesi anlamına gelen burun dolgusu fiyatları ile de insanların yüzünü güldürmektedir. Bu uygulama ile burnun eğriliği hafifletilirken burnun ucu da kaldırılabilir.

Haber Tarihi: 20 Eylül 2017 Çarşamba 19:00Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/kalici-estetik-uygulamalar-373602-haber/