Amerika yatırımcı vizesi ile oturma izni almak

Amerika’da yaşamak hayatının bir döneminde herkesin aklından geçirdiği bir konudur. Çünkü gerek hayat şartları, gerekse sosyal yaşam hep insanlara için cazip olmuştur. Ancak, bunu hayalden gerçeğe taşımak pek kolay olmuyor. Amerika da oturma izni için ya biraz şansınızın ya da paranızın olması gerekmektedir.

Amerika’da yaşamak hayatının bir döneminde herkesin aklından geçirdiği bir konudur. Çünkü gerek hayat şartları, gerekse sosyal yaşam hep insanlara için cazip olmuştur. Ancak, bunu hayalden gerçeğe taşımak pek kolay olmuyor. Amerika da oturma izni için ya biraz şansınızın ya da paranızın olması gerekmektedir.

 

Amerikan devleti, belirli dönemlerde Green Card yoluyla değişik ülkelerden insanlara vatandaşlık hakkı veriyor. Bu vatandaşlığı alanlar göçmen statüsünde ancak yine temelinde Amerikan vatandaşı olarak Amerika’da yaşamaya başlıyorlar. Ancak sadece vatandaşlığa geçebilenler Green Card alma şansını yakalayanlar değil. Eğer Amerika’da bir yatırım yapacak kadar paranız mevcutsa, belirli kriterleri yerine getirerek yine Amerikan vatandaşı olabiliyorsunuz. Yatırım yaparak vatandaşlığa geçenlere de EB-5 vizesi adıyla vatandaşlık veriliyor.
 

EB 5 vizesi almak için 3 şartı yerine getirmek gerekiyor. Eğer 1 milyon dolarınız varsa Amerika’da faaliyet gösterecek bir şirket açabilir ya da halihazırda açılmış bir işletmeye 500 bin dolarlık bir kaynak yatırımı yapabilirsiniz. Ancak bu paranın, sizin tarafınızdan yasal yollardan kazanılmış olması gerekmekte. En son şart ise yaptığınız yatırımın en az 10 tam iş günü olarak bir istihdam sağlaması gerekiyor.

 

Amerika’da Yatırım Yapılacak Yerler

 

Amerika da yatırım yapılacak yerlere kısa bir araştırma ile ulaşmak mümkün. Ancak Amerikan hükumeti de size bir yol gösterme olması açısından çeşitli yerlere sizi yönlendirebilir. Kabul edip etmemek tabi ki size kalmıştır. Ancak, Amerikan hükumetinin gösterdiği bölgelerde yatırım yaptığınızda bu miktar en fazla 500 bin dolar ile sınırlandırılır. Bu yerler genelde şehirlerden uzak, kırsal bölgelerdedir. Bununla birlikte hükumet sizi işsizliğin fazla olduğu bölgelere de yönlendirebilir. Bu bölgeler, işsizlik oranının ülkenin genel işsizlik oranından %150 oranında fazla olduğu yerlerdir. Bunları yerine getirirseniz EB-5 Vizesi almak için sadece prosedürleri halletmeniz gerekmekte.

 

EB 5 Vizesi Nasıl Alınır?
 

Yatırım yapmaya karar verdikten sonra yapacağınız ilk iş bir göçmenlik dilekçesi doldurmak olacaktır. Bu dilekçede EB 5 vizesi almak için neler yaptığınıza ya da planladığınıza dair küçük bilgiler verebilirsiniz. Bu açıklamaları yaparken önemli olan nokta ise gerçekçi ve güven verici bir üslup kullanmak olacaktır. Bununla birlikte kazandığınız paranın nereden geldiğinden de bahsederek, yasallığını da beyan edebilirsiniz. Eğer göçmenlik dilekçeniz onaylanırsa size ve ailenize 2 yıllık geçici oturma izni verilecektir. Geçici göçmenlik belgenizi aldıktan sonra yatırımınızı yapabilirsiniz. Yatırım yapan kişiler bu yatırımlarını yaptıktan sonra 10 yıllık yeşil kart sahibi olurlar. Bu 10 yılın sonunda ise tekrar bir değerlendirme sürecine girilir ve geçmiş 10 yıla bakılarak kalıcı bir vatandaşlık verilir.

Haber Tarihi: 21 Eylül 2017 Perşembe 11:32Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/amerika-yatirimci-vizesi-ile-oturma-izni-almak-373636-haber/