Rus milyarder Bodrum'a geldi, tablo satın aldı

Azerbaycan’ın başkenti Bakü doğumlu, ’Sanat aşığı’ olarak nitelendirilen, Rus işadamı Farkhad Akhmedov, arkadaşı Abramoviç’ten satın aldığı 360 milyon dolar değerindeki 115 metrelik ’Luna’ adlı yatıyla, Güney Ege’de tatil yaptı.
 Akhmedov’a, eşi Tatyana Akhmedov ve 3 çocuğu, ayrıca yakın dostları eşlik etti. Bodrum ve Marmaris’e demir atan Akhmedov ailesi ve dostları, bölgede yaklaşık 10 gün kaldı. Farkhad Akhmedov, turun son durağı Marmaris’te, Türk sanat dünyasında konuşulan bir alışverişle imza attı.
 
 
 
 
PAZARLIK ETMEDİ
 
Dışarıda koruma ordusuyla gezen Akhmedov, daha önce internette görüp beğendiği belirtilen Türk ressam 35 yaşındaki Güçlü Kadir Yılmaz’ın bir tablosunu, 10 bin dolara satın aldı. Akhmedov’un eşi ve yatının kaptanının, Netsel Marina’daki Alexia Bahar Karabenli Yılmaz ve Güçlü Kadir Yılmaz çiftinin işlettiği ’Mona Titti’ adlı sanat galerisine gidip alışverişi yaptığı belirtildi. Tatyana Akhmedov’un, Yılmaz’ın akrilik boya ve mix media tekniğini kullanarak 2014’te yaptığı, 1x1 metre ebadındaki ’balık ve varoluş’ konulu, ’Existentialis’ adlı tablosunu inceleyip fotoğraf ve görüntülerini çektiği ifade edildi. Ertesi gün ise yatın kaptan yardımcısının, Farhad Akhmedov’un kredi kartıyla tabloyu satın aldığı belirtildi. Tablonun, bagajı geniş bir taksiyle götürüldüğü bildirildi.
 
 
 
 
’MUTLU OLDUM, GURUR DUYDUM’
 
Tablosunun ünlü koleksiyoner tarafından satın alınmasından büyük onur ve gurur duyduğunu belirten ressam Yılmaz, şöyle konuştu:
 
"Sırf koleksiyonuna katılsın diye birçok ressam Akhmedov’a eserlerini hediye etmek istiyor ama o kabul etmiyor. Benim eserimi, beğenmesi, üstelik pazarlık etmeden satın alması bana ve eserime önem verdiğinin göstergesi. İnternet üzerinden tabloyu kendisine sattığımızı duyurunca, sanat dünyası bizi konuşmaya başladı. Akhmedov’un tablomu koleksiyonuna katması, iş şevkimi de arttırdı. Şimdi benim için çıta yükseldi, daha iyisini yapmalıyım."

DHA
Haber Tarihi: 26 Eylül 2017 Salı 16:26Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/rus-milyarder-bodruma-geldi-tablo-satin-aldi-373971-haber/