Gebeliğin İstenmeyen Hali!

Gebelik her ne kadar annelik duygusunu perçinlese ve bir bebek dünyaya getireceğiniz için size mutluluk verse de bazen durum bu yönde maalesef ilerleyemeyebiliyor

Gebelik her ne kadar annelik duygusunu perçinlese ve bir bebek dünyaya getireceğiniz için size mutluluk verse de bazen durum bu yönde maalesef ilerleyemeyebiliyor. İstenmeyen gebelikler eşler arasında kaza olarak tabir edilen durumlardan dolayı meydana gelse de bazen oldukça korkunç olan ve yaşanılması asla istenmeyecek tecavüz vb. Durumlardan dolayı da meydana gelebilmektedir. Bu gibi olumsuz koşullardan dolayı kalınan hamileliklerde şüphesiz ki uzman bir hekim tarafından yapılabilecek ve en önemlisi de yasal süreyi ve anne sağlığını tehlikeye atmayacak koşullarda  yapılabilecek kürtaj uygulaması tercih edilmektedir.


En iyi Kürtaj uygulamaları tabi ki kliniklerde ve hastanelerde uzman kadın doğum hekimleri tarafından yapılmaktadır. Üstelik gebeliğin sonlandırılmasında eğer özel bir durum yok ise yasal süre olan 10 haftanın geçmiş olmaması ve eğer kişiler evli ise eşin rızasının da alınması gerekmektedir.

 

Kürtaj Kesinlikle Doğurganlığı Etkilemez!

 

Kürtaj sonrası özellikle de ilk çocuğun alınmasının ardından bilinen daha doğrusu doğru zannedilen en önemli yanlışlardan biri tekrar hamile kalınmasında sorun yaşanacağıdır. Bu durum kesinlikle doğru değildir ve kürtaj her ne kadar yapılması önerilmese de doğurganlığı tehlikeye düşürmemektedir.

 

Kürtaj Teknikleri nelerdir?

 

Kürtaj uygulamaları gebeliğin ve annenin sağlık durumu ve uygunluğuna göre farklı teknikler ile yapılabilmektedir. Genellikle tercih edilen en iyi kürtaj tekniği ise vakumlu kürtaj uygulamasıdır. Vakumlu kürtaj uygulamasında rahim ağzı ve rahim içerisinde herhangi bir hasar meydana gelme olasılığı yok denilecek kadar azdır. Op.Dr. Uzay Yıldırım dan destek alabilirsiniz bu konuda.
 

Vakumlu Kürtaj Uygulaması!
 

Vakumlu kürtaj diğer kazıma tekniği ile yapılan gebelik sonlandırılmasına göre çok daha kolay ve tercih edilen bir yöntemdir. Vakumlu kürtaj tekniği neredeyse her merkez ve klinikte güvenle uygulanan ve ters basınç ile çekmek anlamına gelmektedir. Uygulamada özel kanüller kullanılarak, rahim içerisine yerleştirilir ve basınç ile gebelik vakum sayesinde çekilir ve gebelik sonlandırılır. İşlem esnasında kesinlikle kesme ya da herhangi bir cerrahi müdahale yer almamaktadır. Yaklaşık 15 dakika içerisinde de gebelik sonlandırılmaktadır.

Haber Tarihi: 25 Eylül 2017 Pazartesi 18:25Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/gebeligin-istenmeyen-hali-374306-haber/