5 Farklı Soğuk Kahve Tarifi

Kahve tutkunlarının yaz mevsiminde biraz şanssız olduğunu düşünebilirsiniz.

Kahve tutkunlarının yaz mevsiminde biraz şanssız olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak soğuk kahve tarifleri ile yaz mevsiminde de kahve keyfinden ödün vermemek mümkün. Özellikle nemin çok yükseldiği yaz aylarında serinletici bir soğuk kahve her derde deva gibi gelebilir. İşte elinizden düşürmeyeceğiniz 5 farklı soğuk kahve tarifleri.

 

Sade Soğuk Kahve

 

Klasik kahveyi tercih edenlerin sevebileceği sade soğuk kahve yaz aylarında güzel bir fırsat olabilir. İlk olarak demleyeceğiniz sıcak kahveyi buz kalıplarına dökerek dondurabilirsiniz. Buz kalıplarında yer alan kahveler donduktan sonra hazırlayacağınız sıcak filtre kahvenize bu buz küplerini atarak kahvenizi buzlu hale getirebilirsiniz. Çok sert bulduğunuz takdirde kahvenizi yarım bardak su ile yumuşatabilirsiniz. Sade soğuk kahve ile birlikte sufle, brownie, çikolatalı cheesecake gibi yoğun lezzetleri tercih edebilirsiniz. Bu lezzetler yoğun tatları ile sade kahve ile harika bir tat yakalamanızı sağlar.

 

Frappe

 

Evinizde ya da ofisinizde blendera ihtiyaç duymadan hazırlayabileceğiniz lezzetli soğuk kahve tarifleriarasında yeralan frappe ile kendinizi serinletebilirsiniz. 3 su bardağı süt, 4 tatlı kaşığı çözünebilir kahveyi ve 2 tatlı kaşığı kadar şekeri bir kavanoza koyarak ağızını sıkıca kapatın. Daha sonra bu karışımı 5 dakika boyunca iyice çalkalayın. Bardağına istediğiniz kadar koyacağınız buzun üzerine isterseniz ekstra süt ile beraber frappe karışımınızı hazırladığınız bardağa doldurabilirsiniz. Şekerli ve sütlü bir tarif olan frappe ile birlikte çıtır çıtır kurabiyeler ya da tartlar deneyebilirsiniz. Bitter çikolatalı tatlılar da frappe yanında tercih edilebilir.

 

Tarçınlı Portakallı Soğuk Kahve

 

Tarçınlı, portakallı soğuk kahve tarifi için klasik soğuk kahvenizi hazırlayın. Daha sonra kahvenizi içmek istediğiniz büyük bir bardağa buz parçalarını koyun. Büyük bir portakalın çeyreğinin suyunu buz dolu bardağa sıkın ve ardından bir dilim portakalı buzların arasına yerleştirin. Bunlara ek olarak bir ya da iki adet tarçın çubuğunu elinizle hafifçe ıslatarak bardağınıza yerleştirebilirsiniz. Daha sonra üzerine hazırlamış olduğunuz soğuk kahveyi ekleyebilirsiniz. Kahvenizi daha da tatlandırmak için Hindistan cevizi şekeri ya da bir tutam toz tarçın koyabilirsiniz. Portakal ile birlikte bitter çikolata, tarçın ile sütlü lezzetler deneyebilirsiniz. Kahveli tadı ile portakalın lezzetini yükseltecek tiramisu da tarçınlı portakallı soğuk kahve ile birlikte yiyebileceğiniz pastalar arasında yer alır.

 

Muzlu Smoothie

 

Genel olarak Smoothie tarifleri bir miktarı karışık olabilir ancak malzemeleri doğru bir şekilde karıştırdığınız zaman ne kadar kolay olduğunu görebilirsiniz. 50 ml. soğuk kahveyi, 500 ml. sütü, 250 gr. donmuş buz, bir yemek kaşığı agave şurubu, çeyrek yemek kaşığı vanilya tuzu ve 10 tane küp buzu blendera atın ve karışım kremamsı bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. Bu tarife ek olarak yarım yemek kaşığı lucuma meyvesi tozu da ekleyebilirsiniz. Ancak bu içerik çok zor bulunduğu için es geçebilirsiniz. Muzlu smoothie çikolata ile birlikte deneyebileceğiniz tarifler arasında yer almaktadır. Çikolatalı cheesecake, kara orman pastası ya da muzlu çikolatalı pasta ile harika bir lezzet şöleni yakalayabilirsiniz.

 

Ice Mocha

 

Kakao ve çikolata sosu ile tatlandıracağınız bu kahve ile yaz aylarında tatlı bir kahvenin doyumuna ulaşabilirsiniz. 25 mg toz kakao, 60 mg espresso, 6-7 tane kadar buz ve 250 ml sütü blendera koyun ve 20 saniye boyunca karıştırın. Kahvenizin daha tatlı olması için kahveyi içeceğiniz bardağın içerisine çikolata sosu dökebilirsiniz. Kahvenizi bardağa doldurduktan sonra üzerine krem şanti sıkarak süsleyebilirsiniz. Ice Mocha ile birlikte tiramisu, mozaik pasta ya da oreolu pasta tercih edebilirsiniz. 

Haber Tarihi: 05 Ekim 2017 Perşembe 10:29Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/5-farkli-soguk-kahve-tarifi-374456-haber/