DHA o muhabirle yolları ayırdı

Kocaeli Üniversitesi’nde (KOÜ) öğrenciler Ankara Katliamı’nın tiyatral bir canlandırmasını yaptı. DHA muhabiri Faruk Kıyak Instagram hesabından fotoğrafladığı eylemi ‘Keşke gerçek olsa’ notuyla paylaştı. Doğan Haber Ajansı, skandal paylaşımda bulunan muhabirle yollarını ayırdığını açıkladı.
KOÜ'de 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nı protesto eden Öğrenci Kolektifleri, katliamı tiyatral bir canlandırma ile hatırlattı. Bu sırada haber takibi için orada bulunan Doğan Haber Ajansı (DHA) Kocaeli Muhabiri Faruk Kıyak, öğrencilerin yerde yatarken sergilediği performansın fotoğrafını Instagram hesabının story bölümünden “Keşke gerçek olsa” notuyla paylaştı.
 
'sacinyansin' ismiyle açtığı sosyal medya hesabından bu paylaşımı yapan Kıyak, gazeteciliğe Kocaeli yerel basınında başladı. Nisan 2016'dan bu yana DHA'da çalışıyordu.
 
DHA'dan açıklama
 
"Doğan Haber Ajansı Kocaeli bürosunda görevli muhabir arkadaşlarımızdan Faruk Kıyak, kişisel sosyal medya hesabında ajansımızın hiç onaylamadığı ve Doğan Yayın İlkeleri'ne ters düşen bir paylaşımda bulundu. Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin gerçekleştirdikleri Ankara Garı terör saldırısının 2. yıldönümü anma etkinlikleri nedeniyle bazı çevrelerde haklı tepkilere neden olan bu paylaşımdan ötürü, Faruk Kıyak ile bugün yollarımızı ayırdığımızı bildiririz."
Haber Tarihi: 11 Ekim 2017 Çarşamba 22:16Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/dha-o-muhabirle-yollari-ayirdi-374812-haber/