Bakan Sarıeroğlu'ndan 'vergi dilimi' açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, asgari ücretle çalışanların vergi dilimine girmesi konusuyla ilgili, "Telafi etmek için biz çalışmamızı yapmıştık. Bununla ilgili yasal düzenlememizi de Meclis’e gönderdik" dedi.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Genel Merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na gelişinde, asgari ücretle çalışanların vergi dilimine girmesi konusuyla ilgili sorusunu yanıtladı. Bakan Sarıeroğlu, son günlerde sanki yeni bir konuymuş gibi kamuoyunda yeni bir tartışma bulunduğunu belirterek, "Asgari ücretle çalışanlara ilişkin ağustos ayı itibariyle gündemimize almıştık, ekonomik koordinasyon kurulu toplantımızda bu konuyla ilgili kararımızı aldık" dedi.

ASGARİ ÜCRET 

Başbakan Binali Yıldırım’ın asgari ücret tespit edildiği zaman yıl başında, "Asgari ücretli kardeşlerimiz, ocak ayında ne alıyorsa aralık ayında bu ücreti net olarak almaya devam edecekler" şeklinde açıklama yaptığını hatırlatan Bakan Sarıeroğlu, bugüne kadar AK Parti olarak verdikleri bütün sözlerin, taahhütlerin arkasında dimdik durduklarını söyledi. Sarıeroğlu, şunları söyledi: "Asgari ücret konusunda ülkemiz açısından hassas bir konu ve bir denge ücreti, çalışma bakanı olarak da bizim en yoğun olarak üzerinde durduğunu takip ettiğimiz konulardan birisi. 25 Eylül tarihinde aldığımız ekonomik koordinasyon kurulu karar doğrultusunda Sayın Başbakanımızın NTV canlı yayınında bir açıklaması olmuştu, bu konuyla ilgili. Asgari ücretli kardeşlerimizin vergi dilimine girmelerini telafi edeceğimizi Hazineden karşılayacağımızın beyanını Sayın Başbakanımız verdi. Şu an Meclisin Plan Bütçe Komisyonunda görüşülen Maliye Bakanlığımızın Torba Tasarısında bu konu zaten yer alıyor, eylül, ekim, kasım ve aralık aylarında vergi dilimi nedeniyle yaşananları telafi edeceğimize ilişkin metnimiz yasa tasarısına konuldu. 27 Eylül itibariyle de Meclisimizde şu anda da Plan Bütçe Komisyonunda görüşülüyor. En kısa zamanda Genel Kurula gidecek, yasalaştıktan sonrada eylülden itibaren telafi etmek için biz çalışmamızı yapmıştık zaten. Bunla ilgili yasal düzenlememizi de Meclise göndermiştik. Hiç kimse endişe etmesin biz özellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak biliyorsunuz işçinin işverenin çiftçinin esnafın tüm kesimlerimizin hakkı ve hukuku konusunda hassasiyetle çalışıyoruz. Hiç kimsenin herhangi bir tereddüde düşürecek içlerinde bir sorun oluşturabilecek konuyla ilgili duyarsız kalmamız söz konusu olmaz bununla ilgili çalışmalarımızı yaparız ve gereğini de yerine getiririz. Bu konu hassas bir konu 5 milyon kişiyi ilgilendiren bir konu ve gereği şu anda yapılmıştır endişeye tereddüde sıkıntıya gerek yok diye ifade etmek istiyorum." 

Haber Tarihi: 13 Ekim 2017 Cuma 18:57Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/bakan-sarieroglundan-vergi-dilimi-aciklamasi-374928-haber/