O hakim açığa alındı!

KAYSERİ’de, boşanma davalarına bakan 5. Aile Mahkemesi'nin geçici hakimi V.Ö.'yü, Ukrayna uyruklu eşi Anna Ç. ile parkta sarmaş dolaş görünce sırtından bıçakladığı iddia edilen Erkan Ç., 28 Kasım'da hakim karşısına çıkacak. Sırtından bıçaklanan aile hakimi ise Hâkimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) kararı ile açığa alındı.
KAYSERİ’de, boşanma davalarına bakan 5. Aile Mahkemesi'nin geçici hakimi V.Ö.'yü, Ukrayna uyruklu eşi Anna Ç. ile parkta sarmaş dolaş görünce sırtından bıçakladığı iddia edilen Erkan Ç., 28 Kasım'da hakim karşısına çıkacak. Sırtından bıçaklanan aile hakimi ise Hâkimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) kararı ile açığa alındı.
 
Kayseri'de 18 Ağustos'ta Ukrayna uyruklu Anna Ç., 2 çocuğunun babası 13 yıllık eşi Erkan Ç.'den şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmak için Aile Mahkemesi'ne başvurdu. Kayseri 5. Aile Mahkemesi'nde kabul edilen davada Anna Ç., çocuklarının velâyetinin kendisine verilmesini ve tedbir nafakası bağlanmasını, aynı zamanda  eşinin de evden uzaklaştırılmasını istedi.
 
Etiyopya'da topoğraf olarak çalışan Erkan Ç., eşinin kendine açtığı boşanma davasını e-devlet üzerinden öğrenerek Türkiye'ye geldi. Boşanma davasında geçici Aile Mahkemesi Hakimi V.Ö., dava açan ev kadını Anna Ç.'nin taleplerini kabul ederek, Erkan Ç.'nin tedbir nafakası ödemesine hükmetti. Ayrıca genellikle yurt dışındaki inşaatlarda çalışan Erkan Ç.’nin 6 ay evden uzaklaştırılmasına da karar verdi.
 
Uzaklaştırma kararının ardından  bir süre sonra, iddiaya göre Anna Ç. ile hakim V.Ö. telefondan konuşmaya başladı. Sonrasında da ikili arasında mesajlaşma ve whatsapp üzerinden yazışma ve fotoğraflaşma başladı.
 
Geçen 21 Eylül günü, Anna Ç. ile V.Ö., kadının merkez Kocasinan ilçesi Zümrüt mahallesindeki evnin yakınındaki Fuar Parkı'nda buluştu. Buradaki bankta bir süre oturan ikili, iddiaya göre yakınlaştı. Bu sırada çocuklarını görmek için eve giden Erkan Ç., boşanmak üzere olduğu eşi Anna Ç.'yi boşanma davasının hakimi V.Ö. ile sarmaş dolaş gördü. Çılgına dönen Erkan Ç. ile hakim V.Ö. arasında yumruklu kavga çıktı. Kavga sonunda Erkan Ç., hakim V.Ö.'yü sırtından bıçakladı. Aldığı bıçak darbesiyle kanlar içinde kalan hakim, hastanede tedavi altına alınırken, olayın hastane polisinin duruma müdahil olması ile ortaya çıktı.
 
Gözaltına alınan Erkan Ç., çıkarıldığı mahkemece 'öldürmeye teşebbüs etme ve yaralama' suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.
 
Yaşanan olayı Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, Hâkimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) taşıdı. HSK 1. Dairesi, son kararnamesiyle hâkim V.Ö.’nün Kayseri’den Diyarbakır’a gönderilmesine karar verdi. HSK 2. Dairesi, müfettiş eliyle olayın soruşturulmasını da kararlaştırdı. Müfettişin raporunu sunmasının ardından HSK 2. Dairesi, Mehmet Yılmaz başkanlığında toplandı. Daire, hakkındaki soruşturma tamamlanıncaya kadar hâkim V.Ö.’nün görevden uzaklaştırılmasına karar verdi. Kararda, V.Ö.’nün 'kusurlu ve uygunsuz hareket ve ilişkileriyle mesleki şeref ve nüfuzunu veya şahsi onur ve saygınlığını yitiren davranışlarda bulunduğu' belirtildi.
 
Yaşanan olayla ilgili yapılan soruşturmada aile hakimi V.Ö.'nün saldırıya ilişkin verdiği ifadede yürüyüş yaparken, tanımadığı bir kişinin arkasından gelerek bıçakla saldırdığını belirttiği iddia edildi.
 
Olayla ilgili açılan davanın ilk duruşması Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 28 Kasım'da yapılacak.
 
Erkan Ç.'nin eşiyle 14 yıl önce Ukrayna'da çalıştığı dönemde tanıştığı ve Türkiye'ye geldiklerinde evlendikleri ortaya çıktı.
Haber Tarihi: 12 Kasım 2017 Pazar 12:28Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/o-hakim-aciga-alindi-376670-haber/