Ölü sayısı artıyor

Irak'ta meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki deprem İran'ın batı illerinde de hissedildi.
 
 
rak'ın Süleymaniye kentinde meydana gelen 7.3'lük deprem nedeniyle İran'da şu ana kadar en az 328 kişinin öldüğü açıklandı.
 
İran devlet televizyonu, Irak sınırı yakınında yer alan Kasr-ı Şirin kentinde ilk belirlemelere göre 2 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Yetkililer, deprem sonucu bazı binaların yıkıldığını ve enkaz altında insanların olabileceğini belirtti. Arama kurtarma ekiplerinin deprem bölgelerinde sevk edildiği kaydedildi.
 
Öte yandan, batı bölgesinde bazı şehirlerde elektrik kesintileri olduğu bildirildi.
 
ÖLÜ SAYISI 328'E YÜKSELDİ
 
İran devlet televizyonu yetkililere dayandırarak verdiği haberde, depremin en çok his edildiği Kirmanşah ilinde en az 328 kişin hayatını kaybettiğini yüzlerce insanın da yaralandığını belirtti. Can kaybının ise en çok Kirmanşah'ın Kasr-ı Şirin ve Serpol Zehap ilçelerinde yaşandığı bildirildi.  Kirmanşah ve İlam illerinde ve ülkenin batısındaki bazı diğer ilçelerde olası tahribat nedeniyle okullar bugün tatil ilan edildi. Yetkililer, deprem nedeniyle bazı binaların yıkıldığını, enkaz altında insanların olabileceğini belirtti. Arama kurtarma ekiplerinin deprem bölgelerine sevk edildiği belirtilirken, elektrik kesintileri nedeniyle bazı bölgelerde kurtarma harekâtının yavaş ilerlediği bildirildi. Yetkililer, onlarca helikopterin hazırda bekletildiğini ve havadan yapılacak kurtarma arama kurtarma çalışmalarının sabah saatlerinde yapılacağı kaydedildi.
 
İRAN'DA 4.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE İKİ DEPREM DAHA
 
Süleymaniye'de meydana gelen 7.3'lük depremin ardından Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, İran'da saat 00.33 ve 03.20'de Richter ölçeğine göre 4.8 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldiğini bildirdi.
Haber Tarihi: 12 Kasım 2017 Pazar 23:59Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/olu-sayisi-artiyor-376697-haber/