Kritik görüşme sona erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Soçi'de Devlet Başkanlığı Rezidansı'ndaki görüşmesi saat 17.20'de başladı ve yaklaşık 2 saat 10 dakika sürdü. İki lider ortak açıklama yaptı.
İkili ilişkilerin geleceğe yönelik güveni arttırdığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İki ülkenin dayanışması geleceğe yönelik güveni arttırıyor” dedi. Erdoğan:
 
 
"Gerek bölgede ikili ilişkilerimiz, bunun yanında bölge sorunlarına  yönelik dayanışmamız, geleceğe yönelik güvenimizi de artırıyor. Özellikle bu normalleşme süreci içerisinde gerçekten yoğun bir  şekilde bir araya gelişimiz, Türkiye ve Rusya Federasyonu arasındaki ilişkileri  daha da güçlendirecek” ifadelerini kullandı. 
 
 
Putin ise, Türkiye ile Rusya ilişkilerinin tümüyle normale döndüğünü vurguladı. “Ticaret hacmimiz 8 ayda yüzde 30’dan fazla arttı” dedi. Rusya lideri, iki ülke Suriye de dahil bütün konularda beraber çalıştığının altını çizdi.
Haber Tarihi: 13 Kasım 2017 Pazartesi 19:36Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/kritik-gorusme-sona-erdi-376745-haber/