Firari restoran patronunun ofisinden çıkanlar şoke etti!

Adana'da 2 ay önce lüks bir restoranda çıkan ve 2 kişinin öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı silahlı çatışmaya karıştığı iddiasıyla aranan Kemal D.’nin işyerine yapılan baskında,ÿofis bölümündeki gizli çekmecede el yapımı 7 patlayıcı ele geçirildi.
Merkez Seyhan İlçesi Ziyapaşa Bulvarı’ndaki restoranın ortakları Kemal D. ve Erkan Çoral arasında geçen 11 Eylül’de çıkan silahlı kavgada, Murat Sultan (39) ile Orhan Koğa (35) olay yerinde yaşamlarını yitirdi, Erkan Çoral, Serkan Kaplan ile Ömer Karabacak da yaralandı
 
Olayla ilgili yakalanan Serkan Kaplan, Seyit Y. (39), Çağlar G. (34), Gökhan A. (34), Erdinç S. (41) ve Ali E. (33) tutuklandı, Ömer D. (34) ve Abdülmümin A. (47) ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.
 
Hisse devri nedeniyle çıktığı ileri sürülen silahlı çatışmadan sonra ortadan kaybolan Kemal D.’yi yakalamak için çalışma yapan polis, işyerine baskın yaptı. Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından arama yapılan işyerinin ofis bölümünde, bir masanın çekmecelerinin arkasında gizli çekmece olduğu belirlendi. Gizli çekmeceyi çeken polisler el yapımı 7 patlayıcı buldu.
 
Olay yerine gelen bomba imha uzmanları patlayıcıları incelemek üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Polis, iş yerinde de bulunamayan Kemal D.’yi yakalamaya çalışıyor.
 
NE OLMUŞTU?
 
 
Eylül ayında yaşanan olayda restoranın eski sahibi Erkan Çoral ve yeni sahibi Kemal D., henüz bilinmeyen bir nedenle mekanda tartışmaya başladı.Olayın kavgaya dönüşmesi üzerine iki taraf tabancalarla birbirlerine ateş açtı. Çıkan çatışmada, Erkan Ç. bacağından, Murat Sultan, Serkan K., Ömer K. ile 'Satır' lakaplı Orhan Koğa, adlı bir kişi vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Kemal D. ise beyaz renkli lüks bir otomobil ile kaçtı.
 
Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Koğa'nın yaşamını yitirdiği belirlenirken, yaralılar ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.
 
Murat Sultan da doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Polisin yaptığı incelemede bir tabanca ele geçirilirken, 25 boş kovan ile ateşlenmemiş çok sayıda av tüfeği fişeği bulundu.
 
AYLIK 50 BİN LİRAYA KİRALAMIŞ
 
Saldırının 5 ay önce restoranını Kemal D.'ye aylık 50 bin liraya kiraya veren Erkan Çoral'ın alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle meydana geldiğini saptandı.
Haber Tarihi: 15 Kasım 2017 Çarşamba 14:38Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/firari-restoran-patronunun-ofisinden-cikanlar-soke-etti-376883-haber/