Adet Söktürücü Bitkiler

Adet söktürücü bitkiler arasında adını sürekli duyduğumuz, pek çok hastalık için şifa niteliği taşıyan soğan da yer almaktadır.

Adet kanamasının (Regl), ergenlikten menopoz dönemine kadar her kadında düzenli olarak devam ettiği bilinmektedir. Kanama miktarı kadınların hormonel özelliklerine göre farklılıklar gösterebilmektedir. Hatta bazı kadınlar kanamanın bir türlü başlamamasından dolayı oldukça şikayetçidir. Bu noktada adet söktürücü bitkiler devreye girmektedir.


Kanamanın düzenli olması; yumurtlamanın da düzenli olduğunu ve vücudun sağlıklı çalıştığını göstermektedir. Ancak; kanamanın sökülmediği, serviks bölgesinin uyarılamadığı durumlarda bu bitkiler kolaylıkla kullanılabilmektedir.
 

Adet Söktürücü Bitkilerin Kullanımı
 

Maydonoz, adetin sökülmesinde oldukça etkili bir bitkidir. Rahmin ve serviks bölgenin uyarılmasında ve adetin sökülmesinde büyük rol oynayan bu bitki, bir tencerede kaynatılan suyun içine atılıp yarım saat bekletilir. İşlem sonucu elde edilen maydonozlu su içildiği takdirde adeti kısa süre içerisinde söktürmektedir.
 

Adet söktürücü bitkiler arasında adını sürekli duyduğumuz, pek çok hastalık için şifa niteliği taşıyan soğan da yer almaktadır. Soğanın kabuğunun çıkarılması ve temiz bir suda kaynatılması sonucu elde edilen soğan suyunun içilmesi de yine adet söktürücü bir etki yaratacak ve büyük rahatlamaya aracı olacaktır.
 

Zerdeçal bitkisi, büyük bir uyarıcı etkiye sahiptir. Maydonoz ve soğanın yanı sıra kısa sürede rahim bölgesini harekete geçirir ve kanamayı hızlandırır. Regl döneminde kadınlar, bu bitkiyi süt ile tükettiklerinde ağrılarının azaladığını da gözlemleyebilmektedir. 1 bardak sütün içerisine 1 tatlı kaşığı bal ve ¼ oranında zerdeçal koymak söktürücü etkiyi yakalamak için yeterli olacaktır.
 

Adet söktürücü bitkiler alternatif tıp amaçlı olarak kullanımı gerçekleştirilen bitki çeşitleridir. Bu nedenle farklı vücut tiplerinin bitkilerden herhangi birine alerjisi olabilmesi söz konusu olduğundan, kullanımı sağlanmadan önce mutlaka hekime danışılmalıdır.
 

Adet Söktürücü İlaç İsimleri
 

Regl döneminde adet olmama veya zor olma şikayeti ile hekime gittiğinizde size önereceği ilaçlar şöyledir;
 

  • Tarlusal 5 mg Tablet
  • Luteynyl 5 mg Tablet
  • Duphaston 10 Mg Tablet
  • Cyclo- Progynova Draje
  • Apranax Fort 550 mg Tablet
  • Naprosyn CR 750 mg 10 Tablet
  • Advil Liquigel 200 Mg 20 Kapsül
     

Adet söktürücü yiyecekler hakkında da bilgi vermek istiyorum. Zerdeçal, civan perçemi, kereviz, maydanoz, dereotu, at kuyruğu, yabani kekik gibi bitkiler ve gıdalar adet olmada size çok yardımcı olacaktır.
 

Kaynak: https://www.1ciltbakimi.com/adet-sokturucu-bitkiler-ve-kullanimlari/

Haber Tarihi: 29 Kasım 2017 Çarşamba 16:23Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/adet-sokturucu-bitkiler-377873-haber/