İstanbullu dikkat! Bu akşam geliyor

İstanbul'da yarın etkisi olması beklenen karla karışık yağmurun bugün gece saatlerinden itibaren etkili olacağı belirtiliyor. Meteoroloji ve AKOM'dan pek çok il ve bölge için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.
Türkiye hafta başı itibariyle Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına girdi. İstanbul'da dün başlayan yağışlı havanın gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur şeklinde görülmesi, yarın da devam etmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ise hızla soğuyarak 10 derecelerin altına gerilemesi bekleniyor. Yarın itibariyle sadece İstanbul'da değil yurdun büyük bir bölümünde kar yağışı etkisini gösterecek.
 
İSTANBUL'UN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR
 
Habertürk'ün haberine göre, meteorolog Prof. Dr. Orhan Şen Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Salı gecesi İstanbul'un yüksek kesimleri kar ile tanışır. Alçak bölgeler de karla karışık yağmur olur" dedi. Kar sonrası ulaşım problemlerine de dikkat çeken Şen, "Yağan kar her zaman problem olmuştur. Bu nedenle İstanbul'un yüksek kesimlerinde ulaşımda problem yaşanmaması için gece trafiğe çıkılmaması gerekir." uyarısında bulundu.
Haber Tarihi: 05 Aralık 2017 Salı 09:40Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/istanbullu-dikkat-bu-aksam-geliyor-378225-haber/