EB-5 Amerika vizesi nedir?

EB-5 Amerika yatırımcı vizesi bir miktar yatırımla “Greencard” (Yeşil kart) almanızı ve sonrasında Amerikan vatandaşlığına geçmenizi sağlayan başvuru türüdür. Vizeye hak kazanabilmeniz için, yatırım yapacağınız ticari şirketin 29 Kasım 1990`dan sonra kurulmuş bir şirket olması gerekmektedir.

EB-5 Amerika yatırımcı vizesi bir miktar yatırımla “Greencard” (Yeşil kart) almanızı ve sonrasında Amerikan vatandaşlığına geçmenizi sağlayan başvuru türüdür. Vizeye hak kazanabilmeniz için, yatırım yapacağınız ticari şirketin 29 Kasım 1990`dan sonra kurulmuş bir şirket olması gerekmektedir.
 

Yatırım yapacak kişi özel bir şirkete veya kendinin yarattığı bir projeye yatırım edebilir. Diğer bir yöntemde Amerikan Vatandaşlık veya Göçmenlik Bürosu tarafından alınmış ve onaylanmış, EB-5 vizesini almaya hak kazanmış ve bölgesel ticaret merkezi projelerine yatırım yapmakla EB-5 yatırımcı vizesine sahip olabilir. Bölgesel ticaret merkezlerinde en az 500,000 dolar yatırımla çalışılabilir. Amerika`da Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosuna katılmış ve onay almış tahmini 530 ticaret merkezi yatırım projesi bulunmaktadır. EB 5 vizesi ile yatırım riski alabilen kişiler, “Greencard” için başvurabilirler.
 

Yabancı kişiler daha çok yakın aile bireylerinden veya Amerika`da bir şirket sahibi olan iş adamlarının yardımıyla “Greencard” alabiliyorlar. Aile yakınlarının, başvurunu yapacak olan kişiye destek olması gerekmektedir. Yalnız, bu yöntem herkese açık değildir. Başka bir yol ise EB-5 vize programı yöntemidir.

 

Yabancı yatırımcılar, depozit miktarının membasını belgelemeli kanuni yollardan kazandığını ispat etmek zorundadır.
 

Müracaat USCIS`e yapılmalıdır. Müracaatın birinci merhalesinde yatırım yapacağı projeyi ve iş planını gösteren belgeler gönderilmelidir. Şu an ki duruma göre başvuru prosedürünün sonuçlanması 4 ile 6 ay sürebilmektedir. Sonraki adımda ise “Greencard” için başvurulmalıdır. Bu başvuru Amerikada yaşıyorsanız Amerikan Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosunda, Amerika dışındaysanız Amerikan Konsoloslukları tarafından işlemler yapılacaktır. Bu prosedürün süresi 6-12 ay arasında değişebilmektedir. “Greencard” 2 yıllık şartla verilir ve greencard süresi tükenmeden 90 gün önce, yatırım yapan kişi sözleşmenin lağvetmek başvurusunu yapar. Sözleşme kaldırıldıktan sonra yatırımcının ve aile üyelerine (eşine ve 21 yaşına ulaşmamış aile bireylerine) “Greencard” yollanır.
 

Yabancı kişiler daha çok yakın aile bireylerinden veya Amerika`da bir şirket sahibi olan iş adamlarının yardımıyla “GreenCard” alabiliyorlar. Aile yakınlarınında, başvurunu yapacak olan kişiye destek olması gerekmektedir. Yalnız, bu yöntem herkese açık değildir. Başka bir yol ise EB-5 vize programı yöntemidir. Konu ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için http://gocmenlikavukati.lawapj.com adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Haber Tarihi: 24 Aralık 2017 Pazar 11:31Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/eb-5-amerika-vizesi-nedir-379506-haber/