2017'deki En Popüler Teknoloji Haberleri

Sizin için bu yılın en heyecan verici , ilgi çekici ve yenilikçi teknoloji haberlerini bir araya getirdik.

Gün geçtikçe yeni ve ilginç teknolojilerin ortaya çıkışına şahit oluyoruz. Her yıl diğerlerini geride bırakan ve ilgiyi üzerine çeken teknolojik gelişmeler oluyor.Bu yılda oldukça hareketli bir yıl oldu. Sizin için bu yılın en heyecan verici , ilgi çekici ve yenilikçi teknoloji haberlerini bir araya getirdik. Bunlardan bazıları geleceğimize şekil verebilecekken bazıları ise sadece kitlelerin kısa süreli ilgisi yüzünden popüler hale gelmiş teknolojiler.
 

1. iPhone X

iPhone X belkide 2017'nin en çok beklenen ve ilgi gören teknolojik yeniliği oldu. Şimdiye kadar çıkarılmış en pahalı Apple telefonu olan iPhone X , yıla damgasını vurdu. Henüz piyasaya çıkmadan üretimdeki sorunlar ve Apple'ın en önemli yeniliklerden biri olan Face ID özelliği ile ilgili çıkan haberlerle adından söz ettirmeye başlayan iPhone X tüm yılın en çok konuşulan teknolojik olayı oldu.
 

2. Bitcoin 

Bitcoin ve türevleri yılın gündemdeki en popüler haberlerini oluşturan ikinci konusu oldu.Yıla 3200 TL değerle başlayan Bitcoin 70 bin TL değerine kadar yükselmeyi başardı. Kripto paraların değeri arttıkça gözleri üzerine çekmeye devam ediyor. Dünyada en çok tartışılan konular arasında olan Bitcoin  , geleceği şekillendiren bir ödeme yöntemi de olabilir ikinci bir balon lale çılgınlığı da. Gelecekte nasıl bir durumda olacağını bilemiyoruz ancak bildiğimiz bir şey var oda önümüzdeki yılda adından çok söz ettireceği.
 

3. Falcon 9 Roketi

En çok konuşulan Teknoloji haberlerinden olan Falcon 9 Roketi insanların uzay yolculuğu için büyük önem arz eden bir olayı başararak uzaya fırlatılan roketlerin tekrar kullanımına imkan verecek. Ülkemizi ziyaret ederek adından baya söz ettiren Elon Musk'a ait SpaceX şirketinin gerçekleştirdiği Falcon 9 Roketinin fırlatıldıktan sonra başarılı bir iniş gerçekleştirmesiyle gelecek farklı bir bakış açısına sahip oldu.Yakın zamanda adından söz ettirmeye devam edecek gibi.
 

4. Tesla Model 3

Elon Musk'a ait bir başka şirket olan araba üreticisi Tesla'nın duyurduğu Tesla Model 3 dünyada adından söz ettiren önemli teknolojilerin başında geliyor. Tesla ülkemizde henüz fazla tanınmasa da elektrikle çalışan arabaların öncüsü konumunda. Hem özellikleriyle hemde gelecekteki petrol bağımlılığını azaltma vizyonuyla Tesla arabaları gündemin önemli konularından.  
 

5. Nintendo Switch

Nintendo'nun bu yıl piyasaya sürdüğü yeni oyun konsolu Nintendo Switch oyun meraklılarından oldukça ilgi gördü. Hem yenilikçi tasarımı hemde Nintendo'nun uzunca bir süre sonra farklı bir ürün çıkarması en çok konuşulan teknoloji habelerinin başında gelmesini sağladı. Kullananlardan yeni oyun konsolu hakkında olumlu geri dönüşler alan Nintendo oyun güncelliğini koruyabilirse popülerliğini devam ettirecek gibi.
 

6. Snapchat Gözlükleri

Özellikle Amerikalı gençlerin gözde uygulamalarından olan Snapchat çıkardığı video ve fotoğraf çekebilen gözlükleriyle adından söz ettirmeyi başardı. Gözlükler iyi kalite video ve fotoğraf çekebiliyor ve pratik bir şekilde uygulamayla etkileşime geçebiliyor. Gerekli veya gereksiz bu gözlükler 2017'de konuşulan teknoloji haberlerinin başında yer aldı.
 

7. Raspberry Pi Zero Wireless

Raspberry Pi Zero Wireless ,  Raspberry Pi Foundation şirketinin yeni çıkardığı kablosuz bağlantıya sahip minyatür bilgisayarı. Bu 10 dolar satış fiyatlı minik bilgisayarı isterseniz robot tasarlarken kullanın isterseniz ev güvenliğinizi kendiniz oluşturun sizin için yeterli bir donanım olacaktır. Yeni çıkan Raspberry Pi Zero Wireless modeli sayesinde adından anlaşılacağı gibi Wireless üzerinden de etkileşime geçebiliyorsunuz. Ucuz ve yetenekli yeni küçük bilgisayarlar hayatımıza girdiğinden beri ilgimizi çekmeye devam ediyor.
 

8. Samsung Galaxy S8

Her ne kadar Samsung bir önceki model Galaxy 7 ile sorunlar yaşasa da yeni model telefonu Galaxy S8 ile ilgiyi tekrar toplamayı başardı. Tasarımıyla ve özellikleriyle iPhone X kadar olmasa da 2017'de en çok beğenilen telefonlardan olmayı başardı. Birçok kişi iPhone X veya diğer iPhone modelleri yerine Samsung'un yeni telefonu Galaxy S8'i almayı seçti.Ayrıca bu telefon yılın en çok konuşulan teknolojileri arasında yer aldı.   2017'de Donanım , yapay zeka , giyilebilir teknoloji , internet ve daha nice alanlarda gelişmeler yaşandı.Bakalım 2018 karşımıza neler getirecek.

 

Kaynak: https://www.teknokenar.com/

Haber Tarihi: 25 Aralık 2017 Pazartesi 09:01Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/2017deki-en-populer-teknoloji-haberleri-379559-haber/