Umrede Ziyaret Edilmesi Gereken Yerler

Allah (c.c) ile daha da yakınlaşmak, onun rızasını kazanmak amacıyla umreye çıkan mutemir adayı; bu eşsiz ve faziletli yolculuğu esnasında sadece Kabe’yi, Merve ve Safa Tepeleri’ni ziyaret etmekle sınırlı kalmamalıdır.

Allah (c.c) ile daha da yakınlaşmak, onun rızasını kazanmak amacıyla umreye çıkan mutemir adayı; bu eşsiz ve faziletli yolculuğu esnasında sadece Kabe’yi, Merve ve Safa Tepeleri’ni ziyaret etmekle sınırlı kalmamalıdır. Öyleki mutemir adayını Mekke ve Medine’de de ziyaret edilmesi gereken, hepsi birbirinden değerli onlarca farklı kutsal toprak bekler. Peki; umre yolculuğuna çıkararak, yolu Mekke ve Medine’ye düşen mutemir adayı; bu kutsal topraklarda hangi mekanları ziyaret etmelidir? Bir diğer deyişle Umre’de Nereler Ziyaret Edilir?
 

Mekke’de Ziyaret Edilecek Yerler
 

1- Kabe Hz. İsmail ve oğlu Hz. İbrahim tarafından yaptırılan Mekke; mutemir adayının bu eşsiz yolculuğu esnasında ziyaret etmesi gereken ilk mekandır. Kabe’yi ziyaret eden mutemir adayı; burada Kabe’yi tavaf etmek ile yükümlüdür. 2- Mescid-i Haram Kabe ziyaretini tamamlayan mutemir adayı; ardından rotasını Mescid-i Haram’a çevirmelidir. Kabe’yi de içine alan Mescid-i Haram; diğer adıyla Harem-i Şerif; Hz. Ömer zamanında tekrar restore edilmiş ve kutsal kabul edilen bu alan surlar ile çevrilmiştir. Sevr Dağı ve Mağarası, Müzdelife, Mina, Arafat, Hudeybiye, Akabe ve Cidde umreye gidenlerin ziyaret edebileceği Mekke sınırlarındaki diğer kutsal topraklardır. Umre ibadetini gerçekleştirmek isteyen mutemir adayı için bu kutsal toprakları ziyaret etmek; bir zorunluluk değildir. Ancak; İslamiyet’in yayıldığı ve Hz. Muhammed (s.a.v) başta olmak üzere çoğu peygamberin yaşadığı bu toprakları yakından görmek; tüm Müslümanlar için büyük bir sevaptır.
 

Medine’de Ziyaret Edilecek Yerler
 

1- Medine şehri ve Medine Haremi Mekke’den sonra kutsal kabul edilen 2. topraklar olma özelliği taşıyan Medine Şehri ve Harem Bölgesi’ni; mutemir adayı keşfe koyulabilir. Mekke’nin etrafını kuşatan Medine Haremi’nin tam da merkezinde Mescid-i Nebevi yer alır. Medine Harem bölgesi ise yaklaşık olarak, 22 km’lik bir alan üzerine inşa edilmiştir. 2- Mescid-i Nebevi Mescid-i Haram’dan hemen sonra yeryüzündeki en değerli ve en kutsal mescid olan Mescid-i Nebevi; hicretten hemen sonra yaptırılmıştır. Peygamber Efendimizin kabri de Mescid-i Nebevi’nin iç kısmında yer alır. Kuba Mescidi, Ravzay-ı Mutahhara, Baki mezarlığı, Uhud ve Bedir şehitlikleri, Mescid-i Kıbleteyn; mutemir adayının Medine’de ziyaret edebileceği diğer kutsal topraklar arasında bulunur.

Kaynak: Ebrar Turizm

Haber Tarihi: 25 Aralık 2017 Pazartesi 20:00Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/umrede-ziyaret-edilmesi-gereken-yerler-379622-haber/