Alpay ve Altan'ın avukatlarından mahkmeye başvuru

AYM kararının ardından yerel mahkeme tarafından tahliye edilmeyen Mehmet Altan ve Şahin Alpay’ın avukatları karara itiraz etti. AYM’ye ve yerel mahkemeye başvuru yapan avukatlar dilekçelerinde “Tutukluluğun devamına ilişkin kararı, hukuka aykırıdır” dedi.

Şahin Alpay ve Mehmet Altan’ın avukatları bugün AYM’ye ve yerel mahkemelere başvuru yaparak tahliye kararının uygulanması talebinde bulundu. Avukatlar hazırladıkları dilekçelere AYM kararının tamamını koydu. Ayrıca kararın yer aldığı internet adresinin uzantısı da dilekçeye eklendi. Şahin Alpay adına AYM ve 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaştırılmak üzere 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne UYAP üzerinden başvuru yapan Avukat Aynur Tuncel Yazgan dilekçesinde “Mahkemenizin, Anayasa Mahkemesi’nin müvekkil sanık Şahin Alpay’ın bireysel başvurusu üzerine 11.01.2018 günü verdiği aynı günlü tutukluluğun devamına ilişkin kararı, hukuka aykırıdır. Sözkonusu kararın geri alınarak, müvekkil hakkında salıverme kararı verilmelidir. Anayasa Mahkemesi’nin kararına uyularak müvekkilin salıverilmesine karar verilmesini saygı ile bilvekale dileriz” dedi. Başvuruların ardından AYM’nin ve yerel mahkemenin talepleri değerlendirmesi bekleniyor.

 

 

Hürriyet

Haber Tarihi: 12 Ocak 2018 Cuma 17:11Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/alpay-ve-altanin-avukatlarindan-mahkmeye-basvuru-380991-haber/