Kesintisiz Güç Kaynağı ile Sürekli Online Kalın

Özellikle kurumsal firmalarda sıklıkla kullanılan kesintisiz güç kaynakları, çoğu zaman hayat kurtarıcı olarak işlev görmektedir. Çünkü elektrik kesintisi durumunda hattaki gücü devam ettirerek üzerinde çalıştığınız dosyaları, işlemleri tamamlama fırsatı verir. Yani bir nevi hayatınızı kurtarır diyebiliriz.

Türkiye gibi altyapı hizmetleri oldukça zayıf olan bir ülke için bataryası ve yedek gücü olmayan cihazlar ile çalışmak oldukça can sıkıcıdır. Çünkü sık kesilen elektrikler elektronik cihazlarımıza zarar vermesi bir yana üzerinde çalıştığımız dosyaları bertaraf ederek bir daha kullanılamaz hale de getirebiliyor. İşte bu gibi durumların önüne geçebilmek adına kesintisiz güç kaynağı kullanabilir ve hem verilerimizi hem cihazlarımızı koruyabiliriz.
 

Özellikle büyük kurumsal firmaların üzerinde çalıştıkları önemli belgeleri korumaları gerekmektedir. Olası bir elektrik kesintisinde önemli tüm verileri kaybedebilir ve büyük sorun yaşayabilirler. Bunun için genellikle jeneratör tercih edilse de kesintisiz güç kaynağı ile daha hızlı bir çözüm sağlayabilirler. Çünkü elektrik kesintisi durumunda hattaki gücü devam ettirerek üzerinde çalıştığınız dosyaları, işlemleri tamamlama fırsatı verir. Yani bir nevi hayatınızı kurtarır diyebiliriz.
 

Kesintisiz Güç Kaynağı Çalışma Prensibi
 

Kesintisiz güç kaynakları, şebeke gerilimi olduğu sürece, çevrim işlemleri yapılarak akü şarj edilir. Evirici ile doğrultucudan sağlanan enerjiyi AC gerilime çevririr ve yükün beslenmesi için kullanır. Ayrıca by-pass sisteminde ise UPS de bir sorun çıkması halinde şebeke gerilim ve frekansı limitleri dahilinde sistemin kesintiye uğramasını önlemek için kullanır.
 

Kesintisiz Güç Kaynağı Çeşitleri
 

Kesintisiz Güç Kaynakları yani UPS’ler 3 şekilde karşımıza çıkıyor.

·       Offline Kesintisiz Güç Kaynağı

·       Line-İnteractive Kesintisiz Güç Kaynağı

·       Online Kesintisiz Güç Kaynağı

şeklinde 3 farklı şekilde karşımıza çıkmaktadır. Offline UPS çok fazla tercih edilmeyen sistemlerdir. İçlerinde en iyisi Online Kesintisiz Güç Kaynağı olmasına rağmen oldukça pahalı olması nedeniylen tercih edilemiyor. Şu anda piyasada en fazla tercih edilen UPS’ler Line İnteractive UPS olarak adlandırılanlardır. Standart bilinen bir marka Line İnteractive UPS, elektrik kesintisi anında devreye girer ve yaklaşık olarak 30 dakika kadar gücü korur. Bu sürede size elektronik cihazınızı ve cihazlarınızı doğru kapatma süresi tanır.
 

Kesintisiz Güç Kaynağı Fiyatları
 

Piyasada neredeyse her fiyata kesintisiz güç kaynağı bulabilirsiniz. Örnek verecek olursak 5 bin tlye de UPS bulabilirsiniz. 100 tlye de UPS bulabilirsiniz. Bu tamamen sizin bütçenize bağlı olsa da elbette ki en ucuz ürünü almak size kazanç sağladım gibi görünse de ihtiyacınız olduğu anda sizi yalnız bırakır ve orada elde ettiğiniz birkaç tl kar size kabus olarak geri dönecektir.
 

Sizlerde kesintisiz güç kaynağı hakkında daha net bilgi almak için Faz Ticaret adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haber Tarihi: 31 Ocak 2018 Çarşamba 15:18Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/kesintisiz-guc-kaynagi-ile-surekli-online-kalin-382385-haber/