Akım Korumalı Priz Nedir ve Akım Korumalı Priz Fiyatları

Elektrik akımlarımızda meydana gelen yükselme ve düşmelere karşı elektronik cihazlarımızı koruyan ucuz ama etkili akım korumalı priz kullanabilirsiniz.

Biz her ne kadar teknolojinin gelişmesine sevinsek de özellikle az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde durum çok farklı. Basitçe altyapı yetersizlikleri yeni teknolojileri tam anlamıyla kullanmamıza izin vermemekle birlikte sürekli sorun yaşamamıza neden oluyor. Bir de bunun yanında elimizde olana da zarar verebiliyor. En basitinden elektronik cihazlarımız zarar görebiliyor. Bundan en çok zararı da bilgisayarlar görmekte. Bilgisayarlarımızı korumak ve hatta içerisinde sakladığımız verileri korumak için kesintisiz güç kaynağı kullanarak bu durumun önüne geçebiliriz.
 

Elektronik cihazlarda kaliteden ödün verilmesiyle özellikle elektrik kesintilerinde büyük zararlar ortaya çıkabiliyor. Bunda en büyük sebep estetik açıdan iyi bir görüntü yaratmaya çalışırken kalitenin ayaklar altına serilmesidir.. Sürekli ve anlık olarak gidip gelen elektrikler cihazlarımıza ve özellikle o anda çalıştığımız dosyalar büyük hasarlar vermekte. Tabi ki de kontrolün sende olmadığı bir durumda sorunun önüne yüzde yüz geçemezsin. Ancak bazı önlemler alarak en azından basit sorunlardan kaynaklanan durumların önüne geçilerek büyük mali zararlar engellenebilir.


Kesintisiz Güç Kaynağı Ne İşe Yarar?

300350-back-ups-sx3

Kesintisiz güç kaynağı aynı zamanda UPS olarak da anılmaktadır. Bu cihazlar elektrik kesintisinin ardından devreye girerek cihazlarımız için enerjiyi devam ettiriyor ve akabinde de bize normal olara kapatılması için fırsat veriyor. Bu cihazlar sadece ani elektrik kesintilerinde değil herhangi bir gerilim değişiminde de yararlı olmaktadır. Yani kısaca ekleyecek olursak elektrik şebekelerinde yaşanan herhangi bir akım inişi veya akım yükselişi durumunda cihazlarınızı korumaya alarak sizi ekstra bir masraftan da korur.


UPS yapısında bulundurduğu akü ile enerji olduğu sürece gücünü korur ve enerji kesilince devreye girerek enerjiyi devam ettirir. Aküler güç kaynaklarının en önemli bileşenidir. Akü ne kadar güçlü ise UPS’de o kadar güçlü demektir.


Kesintisiz güç kaynağı modellerine ve kullanım alanlarına göz atmak için Schneider Electric sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haber Tarihi: 31 Ocak 2018 Çarşamba 15:19Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/akim-korumali-priz-nedir-ve-akim-korumali-priz-fiyatlari-382386-haber/