İtalya'da halk sandık başında

İtalya'da bugün halk sandık başına gidiyor. Yaklaşık 51 milyon seçmen genel seçimlerde oy kullanacak. Temsilciler meclisi ve Cumhuriyet senatosunun yeni üyeleri seçilecek.
Yaklaşık 60 milyon nüfusa sahip italya'da 51 milyon kayıtlı seçmen bulunuyor. Seçmenlerin yaklaşık 4,3 milyonu yurt dışında oy kullanacak. 
 
İtalya'daki toplam 20 seçim bölgesinde yerel saatle 07.00'de başlayan oy verme işlemi, saat 23.00'e kadar sürecek. Seçim sonuçlarının yarın öğle saatlerinde kesinleşmesi bekleniyor. 
 
Kamuoyu yoklamalarına göre seçmenin büyük kısmı halen karar veremedi. Son anketler, çoğunluğun belirleyici olmadığı bir parlamento yapısı gösteriyor. 
 
Anketlere göre iktidara en yakın taraf yüzde 35 ile 38 arasında oy alması beklenen merkez sağ ittifakı. Ancak seçimlerde yarışacak üç ana blok da şimdilik "kimse tek başına iktidar olacak oyu alamazsa koalisyon kurma yoluna girmeyeceklerini ve tekrar seçime gidileceğini" söylüyor.
Haber Tarihi: 04 Mart 2018 Pazar 11:18Haber Adresi: https://www.objektifhaber.com/italyada-halk-sandik-basinda-384461-haber/